Na devet lokacija u sljedeća četri vikenda svi koji žele doći u Baranju mogu doći isprobati devet tradicionalnih Baranjskih jela
Prvi vijesnici proljeća, cvijeće i dim iz kotlića. Barem je tako na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u baranjskom Dražu gdje se krčka takozvana natrgana pitla. Jedno je to od najstarijih jela što su pravili naši djedovi i bake.
Ponosan na tradiciju to nam govori domaćin, baranjski chef.
“Ako želite dobro jesti dođite u Baranju. Ako želite jako dobro
piti opet, dođite u Baranju. Ako volite šetnju, biciklizam,
ribolov, lov, – Baranja. Kupanje? Može more, ali može i Baranja”,
kazao je Filip Golubov.
Tijesto se radi od domaćih kokošjih jaja pa je red zasukati
rukave. Marljivost je ovdje u krvi. Uz Dravu i Dunav niste samo
gost već i domaćin.
Na devet lokacija u sljedeća četiri vikenda svi koji žele doći u
Baranju mogu doći isprobati devet tradicionalnih Baranjskih jela.
A osim što mogu isprobati i naučit će naravno s
domaćim kuharima i kako se rade .
Baranjom
možete svim prijevoznim sredstvima. Pješice, biciklom, rijekom.
Tik uz Kopački rit, baranjski lovci u lovačkoj kući kuhaju
čobanac. Na takav nećete naići baš svugdje jer divljač od koje je
pripremljen trči tik pored vas. “Doslovno rečeno, ona je tu.
Ona je u našem neporednom okruženju. Radi se o mesu jelena i
divlje svinje”, objašnjava Zoran
Vorkapić.
Kalorije se spaljuju u šokačkom kolu jer nekako se mora stati u i
u nošnju. Pa ako ste se ikada pitali hoće li nakon koronakrize
Baranjci biti spremni za nove turiste, očito je odgovor na ovo
pitanje – da.