rtl u 21 sat

Jozefina i Joško večeras u velikom finalu ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’

Za ulazak u finale u večerašnjoj emisiji "Tri, dva, jedan – kuhaj!" borili su se Jozefina, Mirela, Ljuba i Joško, a zadatak koji su dobili bio je pripremiti jelo koje su već radili u parovima te koje je žiri ocijenio dobrim ocjenama

U polufinalnoj emisiji morali su nadmašiti sami sebe, a onaj
kandidat kojemu pođe za rukom napraviti bolje jelo, dobit će i
dodatna tri boda u ukupnom zbroju.

Kandidatima je u prvi mah bilo drago kad su vidjeli što moraju
kuhati, ali Željka Klemenčić je prokomentirala
kako stvari neće biti toliko jednostavne te da bi se kandidati
mogli poskliznuti na vlastitome jelu, dok je Pažanin najavio da
će biti sigurno stroži u ocjenjivanju nego što su bili ranije.

Ljuba je dobila zadatak napraviti hlapa s domaćom tjesteninom,
Mirela punjena pureća prsa, Jozefina tortilje, a Joško brudet od
sipe.

Prije
kušanja, Željka je obavijestila Jozefinu da jedino ona nije imala
čistu radnu jedinicu, zbog čega će dobiti jedan bod manje.

Upravo je ona prva i donijela svoje jelo pred žiri. Za tortilje s
piletinom prošli je put dobila 25 bodova, što će biti izazovno
nadoknaditi.

“Ne sviđa mi se gorčina od maslinovog ulja, prvo sam mislio da je
od avokada, ali sad vidim da je od maslinovog ulja. Prošli put
ste imali zreli avokado, sad je bio tvrđi i to pokazuje koliko
morate vagati kod odabira namirnica. Ovaj put vam je slanutak
bolji”, prokomentirao je Špiček. I Željka i Ivan bili su složni
da je prvi put jelo bilo bolje nego sad pa je dobila 23 boda.

Sljedeća
je pred žirijem bila Mirela koja je za punjena pureća prsa prvi
put dobila 24 boda, a u večerašnjoj emisiji nije bila ni najmanje
zadovoljna jelom.

“Sad je suha puretina, prošli put je bilo sočnije. Meni danas
nešto nije pogođeno kao zadnji put. Ovo nije pire, nego krema”,
kazao je Pažanin. S njim su mišljenje dijelili i Željka i Špiček
pa je Mirela za svoje jelo dobila 19 bodova.

Ljuba
je za hlapa s tjesteninom prvi put dobila 24 boda, a s
ponovljenim receptom bila je jako zadovoljna.

“Ako
se ne varam, bilo je bolje prošli put. Tvrda je tjestenina, nešto
sa začinima ne štima. Meso hlapa je prevlaknasto, što znači da
ste ga previše iskuhavali”, komentirao je Pažanin.

“Ja ću kao slavonski stručnjak za hlapa reći da sam jako
zadovoljna vašim jelom”, s druge strane je pak komentirala
Željka. Ljuba je dobila 23 boda što nije nadmašilo prethodni
rezultat.

Posljednji je pred žiri išao Joško koji je morao napraviti brudet
bez upotrebe plamenika. Prvi put je za to jelo dobio 25 bodova.

“Čini
mi se da je sipa sad mekša nego prošli put, sviđa mi se crvenilo
od rajčice, orzo skuhan na mjeru”, kazala je Željka.

“Za mene ste jedini odradili danas bolje nego prošli put. Odlično
je ispalo, jedino što bih ja dodao je ocat”, komentirao je
Pažanin.

Joško je dobio 26 bodova, a kako je ostvario bolji rezultat nego
ranije, dobio je dodatna tri boda te je u konačnom zbiru bio
izjednačen s Mirelom pa su njih dvoje za ulazak u finale, u koje
je kao najbolja u tjednu već ušla Jozefina, morali ići u dodatno
dokuhavanje.

Zadatak
koji su dobili bio je napraviti sendvič od bifteka za 15
minuta, što je s oduševljenjem dočekao
Joško koji se smatra stručnjakom za biftek, a i Mirela je, čim je
čula zadatak, priznala da je odmah vidjela Joška u finalu.

Za Mirelin sendvič Željka je komentirala da je previše majoneze
te da je donji dio kruha razmočen.

“Ja nikad ne bih miješao majonezu i biftek. Kvalitetno je
napravljeno, ali meso ne bih rezao na prutiće nego na ploške”,
objasnio je Špiček.

Kod
Joška su komentari bili bolji, a kako je Špiček prigovorio Mireli
za majonezu, tako je Joško žiriju zanijekao da je on također
stavio taj namaz, ali u manjoj količini.

Žiri je nakon kratkih konzultacija odlučio da u finale s
Jozefinom ide Joško.

Veliko
finale osme sezone na programu je RTL-a u petak u 21
sat!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari