Natjecanjima poput ovoga, kao i ulaganjem u razvoj barističke scene i vrhunsku kvalitetu kave, Franck pruža podršku svojim partnerima u ugostiteljstvu
Na Međunarodni dan kave koji se već tradicionalno obilježava 1.
listopada održano je finale Franck regionalnog barističkog
natjecanja.
U veliko finale kvalificiralo se devet najboljih barista iz
regije, a ovogodišnju titulu najboljeg osvojio je Marko
Podbrežički iz Zagreba (Mala kavana), a
time i vrijednu glavnu nagradu – stručnu edukaciju i
certificiranje u SCA Premier
Campusu u Matuljima. Ovaj kampus jedini je SCA certificirani
centar u ovome dijelu Europe koji za cilj ima edukaciju
specijalista za kavu po međunarodnim standardima te pomicanje
granica svijeta kave u Hrvatskoj.
Drugo mjesto osvojio je Mihael Fintić iz Zagreba
(caffe bar
Verdi), dok je trećeplasirani Ivan Sinčić iz
Pirovca (caffe bar
Rišpet).
Pobjednicima ovogodišnjeg natjecanja nagrade je uručio
Mislav Žižanović iz Francka koji je pritom
istaknuo: “Iznimno mi je drago vidjeti kako zanimanje barista
iz dana u dan postaje sve popularnije, što potvrđuje i podatak da
svake godine broj prijavljenih natjecatelja na Franck barističkim
natjecanjima raste. Na ovaj način konobarima iz cijele regije
nastojimo omogućiti stjecanje znanja i vještina ključnih za
uspješnu karijeru i profiliranje u svijetu kave, ali i pružiti
podršku svojim partnerima u HoReCa poslovanju diljem
regije”.
>> Finale Franck regionalnog barističkog natjecanja 2020.
Na kvalifikacijskim natjecanjima barista testirala se sposobnost
i umijeće natjecatelja u pripremanju espressa i cappuccina, a
okupila su 50-ak natjecatelja iz gotovo 15.000 ugostiteljskih
objekata s kojima Franck surađuje. Natjecatelji su pripremali
Franck premium Superiore espresso, blend probranih zrna kave
isključivo s Rainforest
Alliance™ certificiranih plantaža koje udovoljavaju
najstrožim standardima ekološke, društvene i ekonomske
održivosti.
Franck od početka podiže ljestvicu u kvaliteti espressa te stvara
i prati trendove, a natjecanjima poput ovoga nastoji ojačati
svoje HoReCa poslovanje u regiji te pružiti podršku partnerima
kroz rast i ulaganje u razvoj barističke scene i vrhunsku
kvalitetu kave.