mjerljiv doprinos razvoju turizma

Šesti WineOS nadmašio očekivanja

Ivica Benić/SiB.hr

Približno 2800 ljudi proteklog je vikenda posjetilo dvoranu Gradski vrt u kojoj je održano šesto izdanje festivala vina, delicija i ugodnog življenja WineOS

Izvrsna posjeta nadmašila je očekivanja organizatora, a prve
reakcije izlagača i publike su iznimno pozitivne.

Tijekom dva festivalska dana, u petak 10. i subotu 11. siječnja,
posjetitelji su mogli uživati u kušanju proizvoda više od 110
izlagača. U prvom su redu, kao i obično, to bila vina, a niti
ovaj put nisu izostale razne delicije, slastice, piva, žestoka
pića. Osim izložbenog dijela, brojni su gosti pratili bogat
dodatni program. Naglasak je ponovno bio na proizvođačima s
istoka Hrvatske koji su se predstavili u najboljem izdanju, a
brojni su gosti iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije i
Makedonije bili mamac za sve
goste.
>> WineOS okupio brojne vinare i zaljubljenike u gastronomiju

Vinske radionice, ponovno u “režiji” novinara i pisca
Željka Garmaza, nisu mogle smjestiti sve
zainteresirane. Oni koji su osigurali mjesta, imali su prigodu
upoznati žive legende vinarstva, prije svih probati premijerna
vina, ali i rijetke arhivske primjerke, kušati vina uz kamenice,
čuti neponovljive životne priče proizvođača te naučiti i spoznati
mnogo zanimljivih činjenica i slatkih, sitnih detalja. Kao pun su
se pogodak pokazale i dvije pivske radionice udruge
Panonski pivarski sindikat koje su također bile
izvrsno popunjene te su i ljubitelje piva privukle na vinsku
manifestaciju.

Publika je mogla uživati i u dvodnevnom kulinarskom showu tijekom
kojeg su četiri vrhunska kuhara pokazala svoje umijeće.
Saša Vojnović, Tomislav Špiček, Marinko Rotim i Tomica
Đukić
svojim su znanjem i izvrsnim jelima istinski
razveselili posjetitelje WineOS-a. Posjetitelji su pozorno
pratili što rade i kako kuhaju vrhunski profesionalci, čuli su i
pregršt dobrih savjeta za sve one koji vole kuhati u svojim
domovima, a na kraju su bili nagrađeni slasnim zalogajima od
svinjetine, janjetine, ribe…

Rijetko koji događaj u Osijeku izaziva toliku pozornost medija.
Proteklog je vikenda najveću vinsku manifestaciju u ovom dijelu
Hrvatske posjetilo čak 130 novinara iz preko 60 redakcija, a među
njima je bio zavidan broj najcjenjenijih enoloških i
gastronomskih autora naše regije te mnogo medijskih djelatnika iz
inozemstva. Prva izvješća iznimno su pozitivna što je posebna
pohvala organizatorima.

WineOS je i ove godine dao mjerljiv doprinos razvoju
turizma
u Osijeku i Osječko – baranjskoj županiji. Drugi
vikend u godini donedavno je bio među najslabije posjećenim, a
zahvaljujući ovoj manifestaciji stanje se osjetno mijenja na
bolje. Brojni gosti festivala donijeli su i dobru posjetu
hotelima, restoranima i drugim ugostiteljskim objektima koji su
proteklog vikenda imali pune ruke posla, a dobili su i značajniju
medijsku eksponiranost u medijima te na društvenim mrežama. Osim
toga, festival je ujedno bio i uvod te posebna pozivnica za
predstojeći blagdan Svetog Vinka.

WineOS su ponovno organizirali udruga Dekanter i vinoteka
Vinita
uz značajnu podršku Osječko – baranjske županije,
Grada Osijeka, turističkih zajednica županije i grada, Osječkog
sajma, Hrvatske gospodarske komore, udruge proizvođača Graševina
Croatica te brojnih partnera i sponzora koji su omogućili
Osječanima i gostima vikend za pamćenje. Organizatori su
zahvalili svima koji su dali doprinos u realizaciji ovog
projekta, a posebnu zahvalu upućuju izlagačima i gostima uz
poruku – vidimo se 2021. na sedmom izdanju
WineOS-a.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari