Osječka Drive-IN ljekarna nominirana za prestižnu arhitetonsku nagradu

Projekt i realizacija Drive-IN ljekarne u Osijeku, arhitekata Brune i Predraga Rechner, nominiran je za prestižnu internacionalnu arhitektonsku nagradu S.ARCH 2018.

Radi se o arhitektonskoj nagradi koja promovira realizirane i konceptualne projekte, izvrsnost u arhitekturi i urbanizmu, arhitektonsku različitost, nove ideje i njihovu primjenu diljem svijeta.

Koncept Drive-IN ljekarne, otvorene 0-24h, potpuna je novost u Hrvatskoj. Riječ je o ljekarni u kojoj je osim standarnog preuzimanja lijekova, moguće preuzeti lijekove i iz automobila.

Nakon nominacija s projektima Autobusnog kolodvora u Osijeku i Trga Slobode u Osijeku, s kojima su obišli izložbe od Singapora, Milana pa sve do New Yorka, arhitektima Rechner ovo je šesta nominacija za internacionalnu arhitektonsku nagradu.

Već sama nominacija projekta u kategoriji poslovne / javne zgrade je ogroman uspjeh. Istovremeno je veliko priznanje i poticaj za daljnji rad u stvaranju i promicanju suvremene arhitekture u prostoru u kojem živimo i radimo. Osim za nas, ovo je i velika promocija grada kojeg smo još jednom uvrstili u vrh suvremene svjetske arhitekture, navode ovi osječki arhitekti dodajući kako je investitor projekta Ljekarna Triplolski.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari