VIDEO: Brojni klinci na audiciji za film Šegrt Hlapić

Uvijek zanimljive i mnogima drage «Čudnovate zgode šegrta Hlapća» velike hrvatske spisateljice Ivane Brlić Mažuranić uskoro će dobiti svoje filmsko izdanje. U pripremi je igrani film čiju režiju potpisuje Silvije Petranović, a koji ovog vikenda boravi u Osijeku kako bi pronašao mlade glumice i glumce za svog «Šegrta Hlapića».

U Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića danas gužva. Desetci mališana došli su na audiciju pokazati kako upravo oni imaju ono nešto za ulogu u filmu «Šegrt Hlapić». Svi su se kažu, dobro pripremili, uzbuđenja nije manjkalo, a trema, ako je i bila prisutna, brzo je nestala.

Nakon knjige i crtića, Hlapić će dobiti i svoje prvo filmsko ostvarenje. Prema riječima redatelja Silvija Petranovića, u njegovoj će verziji biti određenih pomaka ka 21. stoljeću, no priča će i dalje biti pristupačna svakom djetetu.

Sa snimanjem filma «Šegrt Hlapić» kreće se doznajemo, na ljeto. Snimat će se među ostalim i u Osijeku.

Audicija za glumce u ovom filmu u Dječjem kazalištu održat će se i sutra. Nakon Osijeka, priliku za pokazati svoja znanja i vještine dobit će mališani iz Bjelovara i Zagreba.

Tekst i video: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari