Većina bi se odrekla seksa da vide Hrvatsku u finalu

Više od polovine hrvatskog muškog korpusa spremno bi se odreklo hrane, tuširanja ili seksa za prolazak Hrvatske u finale Europskog prvenstva u nogometu!

Više od polovine hrvatskog muškog korpusa spremno bi se odreklo hrane, tuširanja ili seksa za prolazak Hrvatske u finale Europskog prvenstva u nogometu! To je samo jedna od svakovrsnih ”ludosti” na koje bi Hrvati pristali zbog nogometa, odnosno vatrenih na EP-u.

Jer istraživanje što ga je Centar za istraživanje tržišta GfK proveo za Carlsberg Croatia o stavovima hrvatskih navijača prema nadolazećem prvenstvu, pokazalo je i štošta drugo, prije svega istinu da za više od polovine Hrvata, odnosno 67% ispitanika, pravo EURO iskustvo predstavlja euforija navijanja za nacionalnu vrstu u dobrom društvu i atmosferi, bilo da je kod kuće, bilo u omiljenom kafiću.

Istraživanje o temi što nogomet i EURO znače hrvatskim navijačima i na što bi sve bili spremni da budu u centru događanja, provedeno je na uzorku od 200 muškaraca u dobi između 25 i 39 [desno] 15% muškaraca spremno je u tangama odigrati utakmicu na središnjem gradskom trgu[/desno] godina. Ljubav je u njih prema nogometu velika. Tako bi zbog te ljubavi prema nogometnoj igri, u Poljsku i Ukrajinu, bez ijedanog novčića u džepu, otputovalo njih 42% uvjerenih kako bi se svejedno već nekako snašli. Tek je malo manji postotak, njih 39%, spremnih zapjevati hrvatsku himnu pred milijunskim gledateljstvom, bez obzira na glasovne mogućnosti i glazbeni talent. Njih 19% spremno je iskazati ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu istrčavanjem na teren za vrijeme utakmice a da su pri tome goli, odnosno zaogrnuti samo hrvatskom zastavom!

Da je pak Hrvatima, sudeći po odgovorima ispitanika, sve lakše učiniti nego otkriti komadić svoga tijela neznacima, svjedoči i set pitanja o temi ‘što su sve pravi nogometni entuzijasti i vjerni navijači spremni napraviti da bi zaslužili besplatne karte i put u Poljsku, odnosno Ukrajinu‘. Velikih 42% spremno je bez razmišljanja obrijati glavu i obojiti je u hrvatske nacionalne boje, ali ih je samo 15% spremno u tangama odigrati utakmicu na središnjem gradskom trgu. Seksa se zato Hrvat odriče lako, za dobar plasman Hrvatske na EURU. Njih 60% iskazalo je spremnost mjesec dana biti na kruhu i vodi, odreći se tuširanja ili seksa, za finale.

Svojevrsno je iznenađenje relativno mali postotak (22%) onih koji nalaze užitak u komentiranju, analizi utakmica i procjeni rezultata, a da nas je kriza i te kako lupila po glavi svjedoči samo 11% onih koji su kao ultimativno EURO iskustvo naveli putovanje na neku od utakmica.

[blockquote]42%muškaraca otputovalo bi u Poljsku i Ukrajinu bez ijednog novčića u džepu[/blockquote] [blockquote]19 muškaraca spremno je istrčati na teren za vrijeme utakmice, a da su pri tome goli[/blockquote] [blockquote]42%muškaraca spremno je obrijati glavu i obojiti je u hrvatske nacionalne boj[/blockquote] [blockquote]15% muškaraca spremno je u tangama odigrati utakmicu na središnjem gradskom trgu[/blockquote] [blockquote]60%muškaraca spremno je mjesec dana biti na kruhu i vodi, odreći se tuširanja ili seksa[/blockquote]

Tekst: Siniša PAVIĆ (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari