Traži se ‘Osječki kolač’

"Osječki kolač” - novi je projekt Udruženja obrtnika Osijek kojim se želi obogati turistička ponuda, ali i opća prepoznatljivost grada na Dravi.

“Osječki kolač” – novi je projekt Udruženja obrtnika Osijek kojim se želi obogati turistička ponuda, ali i opća prepoznatljivost grada na Dravi.

Namjera je otvoriti javni natječaj u koji se mogu uključiti svi koji žele kreirati slasticu koja bi ubuduće trebala postati sastavni dio gastronomske ponude.

Sekcija slastičara namjerava angažirati široku javnost te je odlučila otvoriti natječaj za odabir “Osječkog kolača”.

Dva su osnovna kriterija – riječ je o kolaču, odnosno polutrajnom proizvodu koji će imati rok trajanja od nekoliko dana, a njegov sadržaj mora biti šljiva – bila u svježem stanju, kompotu ili pekmezu. Kolač se ne mora zasnivati na tradiciji, očekuju se i neki posve novi uradci.

Ideja je dobiti proizvod – novi osječki gradski kolač, koji bi bio dobra promidžba našeg grada”, objašnjava Marija Volinek Štrekelj, predsjednica Udruženja obrtnika Osijek.

Osnovana je komisija za odabir slastice, koja je donijela odluku da se prijave za natječaj zaprimaju do 20. lipnja, a sam izbor na koji će kandidati donijeti svoj kolač, s receptom priprave, bit će 26. lipnja. Cijeli projekt sufinancira Ministarstvo turizma, tako da su za tri prvoplasirana natjecatelja predviđene – novčane nagrade.

U ponedjeljak će preciznije informacije biti objavljenje i na mrežnoj stranici Udruženja obrtnika – www.uoos.hr.

D.Kuštro (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari