Večeras otvorenje i krštenje Bijele lađe

Legendarni brod "Bijela lađa" smješten uz zapadnu obalu Zimske luke ponovno otvara svoja vrata! Miris girica i lignji opet će se širiti osječkom promenadom i mamiti prolaznike da se ukrcaju na brod i uživaju u hrani i pogledu na brod i Zimsku luku.

Legendarni brod “Bijela lađa” smješten uz zapadnu obalu Zimske luke ponovno otvara svoja vrata! Miris girica i lignji opet će se širiti osječkom promenadom i mamiti prolaznike da se ukrcaju na brod i uživaju u hrani i pogledu na brod i Zimsku luku.


Otvorenje i krštenje broda održat će se u nedjelju, 05.08.2012. s početkom u 20.00 sati, a kuma je Vera Svoboda, još jedna osječka i hrvatska legenda, koja je usko povezana s ovim brodom i kroz pjesmu “Kod Bijele lađe”, te mnoge životne uspomene i anegdote…

Program otvorenja vodit će još jedna Osječanka Vlasta Ramljak, poznata hrvatska glumica i voditeljica mnogih kulturnih događanja, poput Međunarodnog festivala hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku. Goste će zabavljati tamburaški sastav Pet tambura, koji će plemenitim zvukom slavonske tambure obogatiti cijeli ovaj događaj.


Bijela lađa svoja vrata za sve goste otvara svoja vrata od ponedjeljka, 06.08.2012. Radno vrijeme od ponedjeljka do četvrtka je od 08 do 23, a od petka do nedjelje od 08 do 24 sata.

Gosti Bijele lađe uživat će u dvije potpuno obnovljene i preuređene palube – terase, te u potpalublju broda. U ljetnoj sezoni planiraju se glazbene večeri, izložbe i ostala zabavno – kulturna događanja, a u zimskom periodu zabava se seli u potpalublje.

[blockquote]Povijest Bijele lađe
Osječka Bijela lađa podrijetlom je iz Njemačke, a najstariji pisani dokumenti o njoj datiraju iz daleke 1952. godine, kada je bila u Apatinu na remontu. Na mjesto na kojem je danas dotegljena je 1972. godine.[/blockquote]

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari