Pannonian Challange završava s radovima

Za točno deset dana, u srijedu 22. kolovoza, kada Osijek ponovno živne nakon sezone godišnjih odmora, započet će Pannonian Challenge. Natjecanje u ekstremnim sportovima koje se tijekom godina proširilo u pravi petodnevni festival...

Za točno deset dana, u srijedu 22. kolovoza, kada Osijek ponovno živne nakon sezone godišnjih odmora, započet će Pannonian Challenge. Natjecanje u ekstremnim sportovima koje se tijekom godina proširilo u pravi petodnevni festival koji u Osijek iz cijele Europe dovodi ljubitelje raznih vratolomija na biciklima, rolama ili skejtu…

Skejt park na osječkom Srednjoškolskom igralištu uskoro će biti spreman primiti tisuće posjetitelja. Pannonian Challenge svake godine raste po broju natjecatelja, disciplina, posjetitelja, glazbenih izvođača. Pred Robertom Janzom koji sa suradnicima danonoćno radi na pripremama ovogodišnjeg Pannoniana veliki je zadatak – dovesti osječki skejt park u red. 

Pa tako ove godine u Osijek stižu čak četiri svjetska prvaka, što je velika brojka za natjecanje ove vrste. Srijeda 22.08. dan je za zagrijavanje i tulum dobrodošlice, dok je četvrtak rezerviran za rolame, petak za skejt, a subota za BMX. Novina od ove godine je natjecanje u break danceu, što će svakako doprinijeti atraktivnosti Pannoniana –  dodaje Janz.

U nedjelju će se u šumici na lijevoj obali Drave održati natjecanje u dvije discipline na mountain bikeu , za što je dopremljeno dodatnih 500 kubika zemlje.

Ničega ovoga ne bi bilo bez velike pomoći Grada Osijeka i brojnih pokrovitelja, jer organizacija ovogodišnje Pannoniana košta više od pola milijuna kuna. Nagradni fond bogat je čak 115 tisuća kuna.

U roku dva do tri dana skate park bit će potpuno spreman i po prvi put u 13 godina sve će biti spremno prije vremena. Pomoći će i 130 angažiranih volontera. Svi koji se za vrijeme Pannoniana ne budu mogli probiti u prve redove, moći će sve pratiti na velikom ekranu, ali i u caffe baru K Topu u Tvrđi.

Na večernjim koncertima u dvorištu Vege između ostalih svirat će: General Woo, Kandžija, Les, Edo Majka, SARS, Kal i drugi.

Pojedinačna ulaznica na natjecanja stoji 10 kuna, dok se trodnevna može kupiti za 20 kuna.

Za one koji ne mogu čekati da se zahukta ovogodišnji Pannonian Challenge, još samo napomena kako će iduće subote navečer, veseli tramvaj festivala sa posebnim DJ programom i pićem dobrodošlice voziti gradskim ulicama.

Dnevna natjecanja posjeti između dvije i tri tisuće ljudi, a kada se sve zbroji između 10 i 12 tisuća ljudi. Entuzijazam, ljubav i volja, Roberta i suradnike tjeraju na rad i organizaciju. Novac je uvijek problem, željeli bi proširili tribinu, no će investicija morati čekati. No, u plusu će biti osječki hoteli koji će ugostiti dobar dio sudionika.

Pogledajte video prilog STV-a…

Tekst i video: Foto: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari