Sajam starih običaja i zanata u Dalju

U Dalju se uskoro održava Sajam starih običaja i zanata. Želite li probati najbolju gužvaru, naučiti zlatovez, heklanje ili tkanje ovo bi mogao biti pravi događaj za vas. Pogledajte detaljnije o programu...

Sajam starih običaja i zanata ove će godine biti održan 6. i 7. listopada u Društvenom domu u Dalju, a s ponosom ističemo kako je postao tradicionalna manifestacija Općine Erdut i cijele Osječko-baranjske županije koja svaki godine privlači sve veći broj izlagača i posjetitelja. Sajam je namijenjen poticanju razvoja ruralnog turizma u Općini Erdut, promoviranju tradicije, kulture, zanata, običaja i gastronomije, te osnaživanju položaja Općine Erdut na karti kontinentalnog turizma.

Ove godine Sajam krasi veliki broj radionica koje će voditi učenici OŠ Dalj koji će raditi zlatovez, Udruga Breza iz Osijeka imat će radionicu tradicionalne izrade svijeća, OŠ “MATIJA GUBEC” iz TAVANKUTA održat će radionicu pletenja slamom, bit će tu i radionica EKO TJESTENINA, FINKA RIPIĆ održat će radionicu izrade akvarel ulja na platnu i gline, UDRUŽENJE ŽENA “ZLATNE RUKE SOMBORKE – SOMBOR će imati radionicu veza, heklanja i tkanja, a UDRUŽENJE ŽENA “LENKA” ODŽACI imat će radionicu pustovanja vune i izrade proizvoda od vune.

Tijekom Sajma svi posjetitelji moći će uživati u bogatoj ponudi lovačkih i ribljih specijaliteta koja će pripremiti članovi LD “PATKA” i SRD iz Dalja.

U nedjelju 7. listopada bit će održana IV. Gužvarijada “S pjesmom i plesom uz gužvaru i vino” na kojoj će posjetitelji moći naučiti kako se pravi najbolja gužvara, te kušati najbolje slavonske gužvare.

Pozivamo vas da nam se pridružite na Sajmu starih običaja i zanata u Dalju!

PR objava

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari