Nekad hit, a danas zatvorene – u videoteke samo po porniće

Videoteke su nekada bile zasigurno hit. Gotovo da nije bilo osobe sa videorekorderom koja nije dizala filmove na dnevnoj bazi.

Danas je, prema pisanju Glasa Slavonije, na području Osijeka od nekoliko desetaka videoteka preostalo njih svega nekoliko. Bitna razlika je danas u njima više ne možete naći video kazete već filmove na DVD te kladionice.

“Dugoročni opstanak videoteke bez uvođenja neke druge djelatnosti je nemoguć. Tako sada, osim poslovnice Hrvatske lutrije imamo još jedan mali dio filmova koje još uvijek iznajmljujemo, uglavnom pornografskog sadržaja. Nema više ni distributera koliko ih je bilo prije, a od onoga što smo naručivali, sada je to samo deset posto”, rekao je Goran Jurković, vlasnik videoteke Aut.

Veliki problem videotekarima predstavljaju i ilegalne kopije odnosno torrenti. Neki su svoje prostore i iznajmili u potpunosti pa je tako sada na mjestu videoteke Fortuna, sexy shop. 

Hoće li ponovo doći doba kada će videoteke procvjetati teško je reći, ali činjenica je kako brojne međunarodne organizacije sve jače pritišću pirate. Oni se za sada uspješno odupiru, ali su i broje stranice na kojima su se mogli pronaći filmovi ugašene.

Tekst: SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari