Mlada osječka dizajnerica osmislila novi vizualni indetitet Ferragosto Jam-a

Maja Matas, mlada osječka dizajnerica sa adresom u Zagrebu osmislila je novi vizualni identitet jednog od najbitnijih glazbenih festivala u Slavoniji – Ferragosto Jam-a.

Festival Ferragosto Jam je ljetni festival uz Orahovačko jezero koji je nastao kao rezultat nekolicine prijatelja iz udruge “K.L.U.B. Dostava Zvuka” te se u 5 godina postojanja razvio u festival zavidnih proporcija – 3000 posjetitelja.

Ferragosto je projekt na kojem mladi Slavonci rade paralelno što uz posao, što uz studiranje i s adresama u različitim gradovima. S obzirom da ovogodišnji festival najavljuje kvalitetan line-up i još veći porast popratnih sadržaja, odlučili su se na osmišljavanje vizualnog identiteta za ovaj događaj. Proteklih godina nisu imali prepoznatljiv izgled te su tek 2012. počeli ulagati i u taj dio.

Ove godine, za Ferragosto Jam 6 pokrenuli su suradnju sa osječkom dizajnericom Majom Matas koja je osmislila vizualni identitet koji će učiniti festival prepoznatljivim i za nadolazeće godine. Koncept se temelji na činjenici da se radi o ljetnom festivalu koji se odvija uz jezero. Dizajn je čist, s potopljenim elementima i stilizacijom sunca. Došlo je i do sistematizacije vizualnog materijala: logotipa, plakata, pozivnica itd. Time festival dobiva dodatnu vrijednost i konkurentnost na tržištu.

Želimo stvoriti jedinstveni festivalski događaj i iskustvo s kojim ćemo i Slavoniju ucrtati na karti nezaobilaznih ljetnih festivalskih destinacija.”  Ivan Šišuljak

>>> Ferragosto Jam – ULTIMATIVNI VODIČ

Vizualni identitet zapravo određuje kako se nešto percipira u javnosti. To je poput onoga kako se i mi sami prezentiramo drugima, odabir odjeće koju ćemo obući, kako ćemo napraviti frizuru… Sve to nas reflektira i stvara određenu sliku u javnosti. Dizajn pokriva vrlo veliko područje, a mene najviše ispunjava suradnja sa drugim umjetnicima – pjesnicima, glumcima, glazbenicima. Upravo je glazba područje koje me poslije dizajna najviše zanima pa sam vrlo zadovoljna što smo K.L.U.B. i ja uspostavili suradnju ove godine i nadamo se da će to rezultirati i daljnjom zajedničkom suradnjom na zanimljivim projektima” naglašava Maja Matas.

Suradnja uspješnih mladih ljudi s korijenima u Slavoniji, a adresom u Zagrebu je pokazatelj da je moguće izgraditi nešto kvalitetno uz trud i ljubav prema onome što radimo.

[blockquote]Maja Matas:
Maja Matas (26) je diplomirana dizajnerica iz Osijeka. Trenutno na doktoratu na Grafičkom fakultetu u Zagrebu, te osniva studio za dizajn pod nazivom Mint (www.mint.com.hr). Iza sebe ima niz dostignuća, kao što su osvojena prva nagrada za logotip Ministarstva Pravosuđa Republike Hrvatske, inozemna nagrada platforme Core77 u New Yorku za dizajn ambalaže Christmas Tea te uvrštavanje među “100 mladih i perspektivnih dizajnera ispod 30 godina u jugoistočnoj Europi”.[/blockquote]

Ferragosto Jam će se ove godine održati 6. puta i pokriva razne glazbene žanrove – rock, rap, dub, funk, punk, metal, ska i reggae. Karte je moguće nabaviti već u svibnju, line-up će svaki mjesec obogatiti pokoje ime, a za sada su objavljeni Rambo Amadeus, Lollobrigida i Bad Copy. Trenutno su u tijeku prijave za demo bendove i traju od 02.03. – 01.04.

Pogledajte i infografiku o prošlogodišnjem Ferragosto Jam-u:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari