Ferragosto JAM 6: Dolaze i Brkovi

Poznat je i četvrti headliner ovogodišnjeg Ferragosto JAM-a. Nakon što su ranije najavljeni Rambo Amadeus, Lollobrigida i Bad Copy, organizatori su danas objavili da na festivale dolaze i Brkovi.

Šesto izadnja festivala održati će se od 02. – 04. kolovoza 2013. na Orahovačkom jezeru u Orahovici.  Što se tiče cijene ulaznica, može se reći da će ostati na razini kao i prošle godine. A kako je bilo prošle godine možete provjeriti u našoj velikoj galeriji.

http://www.youtube.com/watch?v=iDMK1CT2-BI

Grupa “Brkovi” iz Zagreba postoji od 2004. godine. Zasićeni sotoniziranjem tzv. “narodne” glazbe u medijima i uštogljenim podjelama glazbe na urbanu i neurbanu, petorica mladića punkerske provenijencije odlučuju svirati narodnjake na način na koji jedino znaju – žestoko i beskompromisno sa ciljem konačnog oslobođenja od vladajuće malograđanštine koja im pritišće grud. Zahvaljujući licemjerju koje vlada u tzv. urbanim krugovima, koje se gnuša narodnjaka, ali istodobno potajno uživa u njima, Brkovi brzo ostvaruju uspjeh. Njihovo tankoćutno muziciranje, šovinistički tekstovi, buđenje niskih strasti, općenito – larpurlatizam, pronalaze publiku u onima koji se srame svoje rodovske prošlosti i genetskog podrijetla. Svoju glazbu nazivaju “turbo punk folk wellness i spa” sumirajući tako sve elemente koju su u nju unijeli, kao i one koje su stvorili (wellness i spa do tada nisu se vezali uz glazbu).

POGLEDAJTE: Ultimativni vodič kroz Ferragosto JAM

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari