Ove subote Osječanke i Osječani su u Tvrđi ugostili gastronomsku feštu "Narodni roštilj uz PIK", koja se održava već četvrtu godinu za redom u organizaciji Narodnog radija i PIK Vrbovca, te su dokazali kako su Slavonci odlični domaćini i veliki gurmani.
Sunčano vrijeme, dobra zabava i spretne natjecateljske ekipe
obilježile su ovotjedni Narodni roštilj uz PIK u Osijeku. Iako
mnogi misle da je roštilj vrlo jednostavno pripremiti, zapravo
postoji mnoštvo finesa i malih tajni velikih majstora koje
razlikuju amatere od profesionalnih ljubitelja ovog gastronomskog
sporta.
Nakon Zagreba i Vinkovaca red je došao i na Osijek koji je još
jednom potvrdio kako je poseban grad. Naime, upravo u Osijeku
pobjednička ekipa gastronomskog događanja “Narodni roštilj uz
PIK” bila je sastavljena isključivo od pripadnica ljepšeg spola
koje su dokazale da roštiljanje nije zanimacija rezervirane samo
za muškarce.
Skupina Slavonki pod simpatičnim nazivom “Garavuše”
uvjerljivo je osvojila prvu nagradu osječkog “Narodnog roštilja
uz PIK” i pokazala muškim kolegama kako su prave
majstorice spravljanja mesnih delicija s PIK svježim mesom. Tajna
njihovog roštilja bila je u odličnom PIK svježem mesu i spretnim
rukama te aromatičnom “pacu”, a gurmanke se nakon proglašenja
pobijede odlučile kako će ovu veliku nagradu i priznanje slaviti
feštom do dugo u noć.
Popularni voditelj Narodnog radija Davor Dretar Drele bio je
zadužen za zabavu i odlično raspoloženje, a oduševljenje nije
krio niti nakon što su “Garavuše” kao jedina ženska
natjecateljska skupina osvojile prvu nagradu.
Majstor kuhar Branko Ognjenović svojim je
znanjem i iskustvom savjetovao Osječane o pripremi roštilja te je
svojim stručnim sudom sudjelovao u ocjenjivanju natjecateljskih
ekipa.
Već sljedećeg tjedna Narodni roštilj uz PIK seli se na obalu te
će se 25. svibnja održati u pulskoj Areni, nakon čega slijedi
roštiljanje na zadarskoj Rivi. Veliko finale bit će 8. lipnja u
Zagrebu na Jarunu, kad će se odabrati najbolji od najboljih
roštilj majstora.