Wakeboard, veliko gledalište i svjetska imena na Pannonianu

Ostalo je još samo nekoliko dana do Pannonian Challengea koji će se održati pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića, od 14. do 18. kolovoza na lijevoj obali Drave u neposrednoj blizini kupališta Copacabana.

Ovogodišnji Pannonian doživio je niz promjena od kojih su ključne promjene novi termin i nova lokacije. Velika prekretnica u organizaciji otvorila nam je puno više mogućnosti za popratne sadržaje pa Vas tako na PC-u ove godine očekuju izvrsni sportaši, glazbeni izvođači, Break dance, Art Jam i jedna sasvim nova disciplina – wakeboard.

skate_park_2013_sibhr_mculo_4.jpg

Skatepark na lijevoj obali Drave kroz nekoliko dana biti će u potpunosti gotov te zablistati u punom sjaju spreman za sve vozače koji će ove godine po prvi puta u njemu pokazati svoje vještine u ekstremnim sportovima. Park prolazi kroz završne radnje, a nakon njih postaviti će se i velika i mala tribina. Kapacitet velike tribine koja će biti smještena do strane šumice je oko 1000 sjedećih mjesta te je ta tribina najpovoljnija za gledatelje. Mala tribina zaprima oko 500 sjedećih mjesta, a V.I.P. tribina oko 80 sjedećih mjesta.

Neki od elemenata za vožnju u skateparku su iznova sagrađeni od novog materijala, dok su se neki samo nadogradili te im se popravilo postojeće stanje.

Također moramo napomenuti kako smo iznimno sretni što možemo reći da rasvjeta u skatepark ipak stiže, te se ovim putem želimo zahvaliti Gradu Osijeku i svima koji su nam omogućili i olakšali tehnički dio pripreme za Pannonian.

Drago mi je što smo tu, ne treba stereotipno pričati kako Grad Osijek ovo podržava, Grad će ovo uvijek podržati. S obzirom da ste tu već jedno desetljeće, čak i više, a gradske uprave su se mijenjale, to je samo znak koliko je ovo važno, koliko ste Vi važni i značajni Osijeku. Drago mi je što svake godine dovodite nove ljude te napredujete u svakom pogledu. Ne znam koliko je to sada svojom voljom, ali promijenili ste lokaciju, sada ste na Kopiki, i primjetio sam kako ste se dosta dobro snašli tamo. Vjerujem da ćete jako dobro iskoristiti taj prostor Kopike. Nadam se, vjerujem i želim Vam što uspješniju organizaciju, promociju i na kraju krajeva zaradu. Želim Vam da budete iz godine u godinu sve bolji i bolji, a Grad Osijek će uvijek stajati iza Vas, jer Osijeku činite veliku promidžbu svake godine diljem cijelog svijeta i hvala Vam na tome, radite vraški dobar posao.” – izjavio je gospodin Alerić, Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka.

995981_10151824039418115_1318634494_n.jp

Program koji Pannonian Challenge priprema za svoje posjetitelje već smo napomenuli na prošloj novinarskoj konferenciji no ovim putem podsjećamo sve posjetitelje da nam u Osijek dolaze najpoznatiji svjetski vozači extremnih sportova: Daniel Dhers, Senad Grošić, Tobias Wicke, Michael Beran, Mislav Mironović, Boldizsar Ujvari, Boaz Aquino, Mack McKelton i također vrlo poznati glazbeni izvođači poput TBF-a, Atheist Rapa, Kandžije i Debelog Precjednika.

Što se tiče kulturnog programa party otvorenja je u Kazamatu uz već tradicionalnu izložbu fotografija na temu ekstremnih sportova, a radove će izlagati Kristijan Smok i Sergej Vutuc. Vrlo bitna za napomenuti su i natjecanja u Breake danceu i Art Jamu (oslikavanje grafita) čiji će natjecatelji biti u prilici pokazati svoje vještine i uz to osvojiti vrlo vrijedne nagrade.

Pozivamo vas i na vrlo zanimljivu radionicu koju organiziramo u suradnji s Udrugom za rad s mladima – Breza. Breza će na ovogodišnjem Pannonianu 17.08.2013. u predvečernjim satima predstaviti multimedijalnu instalaciju u sklopu međunardonog projekta Mogući svijet. Radionica je namjenjena za mlade između 15 i 24 godine, pa ih pozivamo na sudjelovanje na ovom maštovitom i neobičnom projektu.

Za sve one koji ne budu u mogućnosti posjetiti festival po prvi puta priprema se i TV produkcija koju priprema mlada i perspektivna ekipa iz A-Live produkcije (kojoj smo također zahvalni i za najavni spot Pannonian Challengea). Tehničku podršku i prijenos omogućio nam je Vipnet, a moći ćete ju pratiti na Sportskoj televiziji od 20:00 sati pa nadalje.

Sjećam se 2003. kada je Vipnet omogućio postavljanje jedne od prvih rampi za Pannonian Challenge, dok smo danas, drugu godinu zaredom, ponosni sponzor najvećeg regionalnog natjecanja na kojem se svi dobro zabavljaju i redovito pomiču granice. Za ovogodišnje smo izdanje uz tehničku podršku i brojna iznenađenja za posjetitelje, po prvi put osigurali i televizijski prijenos s lijeve obale Drave. Također, na Facebook stranici Vipneta možete sudjelovati u nagradnoj igri i osvojiti festivalske ulaznice!” – poručio je Mario Cvitković, član Uprave Vipneta.

Prije samog otvorenja koje nam se bliži još jednom Vas pozivamo i na subotnji (10.08.2013.) warm up Pannonian party koji će se održati u GBowlingu u TC Portanova sa startom u 22:00 sata. Na partyu zabavljati će nas DJ Umbo, a više detalja možete pronaći na našoj službenoj Facebook stranici.

Cijene ulaznica

Dnevna ulaznica za skatepark – 10 kuna
Trodnevna ulaznica za skatepark – 20 kuna
Jednodnevna ulaznica za večernji program – Četvrtak 30 kuna, petak i subota 50 kuna
Festivalska ulaznica (uključuje dnevni i večernji program za sve dane) – 100 kuna

Prodaja ulaznica omogućena je u turističkoj agenciji Atlas te u poznatom osječkom Barcelona Pubu. U sklopu Atlasa možete pronaći i specijalne Pannonian Challenge pakete koji obuhvaćaju festivalsku ulaznicu i povoljan smještaj.

Prostor za kampiranje

Što se tiče kampa, ove godine u sklopu organizacije nemamo predviđeno mjesto za kampiranje koje je u neposrednoj blizini događaja, a na samom kupalištu je zabranjeno kampirati. No, postoji predviđeno mjesto za kampiranje na razini grada Osijeka koje je vrlo blizu skateparku te se pokraj njega nalazi veliki parking. To mjesto biti će označeno putokazom, a kamp na tim površinama je besplatan i otvorenog tipa te na vlastitu odgovornost.

Wakeboard

21rope.hr vam ove godine po prvi puta predstavlja wakeboard i wakeskate na PC-u. ROPE je već prisutan od 2005. godine na HR tržištu kada su na Krku organizirali prvo slider natjecanje u Europi (Can not ride without the ROPE). Od tada do danas su postali najveća wake kompanija u regiji sa konstantnim širenjem i na svjetska tržišta. U regiji skoro svi prvaci država voze. U svom wake teamu imaju internacionalne ridere iz preko 10 zemalja svijeta.

Na PC ćemo predstaviti wakeboard i wakeskate koji će se vući iza winch-a te će se moći besplatno voziti svaki dan između 14-16 sati. Radujemo se daljnjoj suradnji i težimo k tome da ovu disciplinu sljedeće godine uvrstimo i u službeni program PC na sistemu 2.0 na kojem ćemo moći dovesti i internacionalne ridere i napraviti pravi natjecateljski format.

Prijave za Wakeboard se vrše na Facebook stranici Portanove. Broj dnevnih prijava je 10.

Prijave za volontere i sportaše

Prijave za volontere zatvorene su prije nekoliko dana, a odaziv volontera i ove godine iznimno je velik. Volonteri koji su primljeni biti će raspoređeni po sektorima i kao uvijek uvelike pridonijeti organizaciji PC-a. Što se tiče prijava za sportaše naglašavamo kako su prijave još uvijek otvorene no isključivo online, pa i njih još jednom pozivamo da se prijave za sudjelovanje u natjecanju i pokažu što znaju.

Pannonian Challenge ovim putem zahvaljuje se Gradu Osijeku, VIPnetu, Osječkoj pivovari, Red Bullu, Alive produkciji i Sportskoj televiziji na velikoj pomoći i podršci u svezi s premještajem osječkog skateparka i organiziranjem prve TV produkcije Pannonian Challengea. Također veliko hvala i svim ostalim sponzorima, medijskim pokroviteljima, prijateljima festivala i svima koji sudjeluju i pomažu pri organizaciji eventa.

74738_10151786211868115_1697873301_n.jpg

Sportski program

14.08. Srijeda: Otvorenje parka/slobodan trening za sve
15.08. Četvrtak: In line Day
16.08. Petak: Skateboard + Breakdance Day
17.08. Subota: Bmx Day
18.08. Nedjelja: Chill out session

+ Pannonian Challenge Art Jam

Glazbeni program

14.08. Srijeda – Kazamat / Otvorenje i izložba (besplatan ulaz)
DJ Omer

15.08. Četvrtak – Skatepark (ulaz 30 kuna)
Rahmanee (BPM rec., Beograd) + SHPIRA MC (Baseline / Novi Sad)
PIPS (Big Mama / Osijek)
OLIVER (Big Mama / Osijek)

16.08. Petak – Skatepark (ulaz 50 kuna)
Iskaz
Bvana i Mikri
Krankšvester
Kanđžija i Gole žene
TBF

17.08. Subota – Skatepark (ulaz 50 kuna)
Atheist Rap
Debeli Precjednik
Mašinko
Grupa tvog života
Pullover
Idoru
Bernays Propaganda
DJ Disko Girica

18.08. Nedjelja – Skatepark
Chill out session

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari