Plesno proljeće u Osijeku

Cvijeće, zelenilo, sunce, pčele… Kako se budi priroda oko nas, krajnje je vrijeme da se probudi i naše tijelo. Upravo zato, u travnju vas očekuje uzbudljivi plesni program u Osijeku – PLESNO PROLJEĆE.

Plesni studio CorpArt, u suradnji s Umjetničkom akademijom u Osijeku i HDLU-om, i ovaj put vas poziva da uživate u raznovrsnom sadržaju plesne tematike!

5.4. (subota) u 20:00h, OŠ Antuna Mihanovića
PREDSTAVA Maje Drobac : Bharatanatyam recital

Bharatanatyam, najpopularniji klasični ples Indije, univerzalno je prihvaćen kao istančana ekspresija indijske kulture. Jedna je od najljepših, najsuptilnijih i najotmjenijih ritualnih plesnih formi u svijetu, a izvodi se ruku pod ruku s najdelikatnijim nijansama glazbenih djela, ili umjetničkih pjesama, služeći se tijelom kao vozilom ekspresije.

http://vimeo.com/88237399

Cijena predstave je 30kn, a za studente 20kn. Karte se mogu kupiti ranije putem e-maila corpart.os@gmail.com ili na broj 098/9599381 te na dan predstave na ulazu.

5.4. (subota) od 10:00 do 12:00h i 6.4. (nedjelja) od 10:00 do 14:00h
RADIONICA Maje Drobac

Maja Drobac školovala se u Školi suvremenog plesa Ane Maletić i Školi za klasični balet u Zagrebu te je studirala suvremeni ples na Amsterdamse Hoogelschool voor de Kunsten u Amsterdamu i bharatanatyam na Baskara College of Fine Arts i Nupura school of Bharatanatyam u Indiji. Autorica je plesnog videa Satú, te predstava Vjeverice na juriš, Duh (sklon promjeni), Vipassana, Vjeverice uzvraćaju udarac, Ghost Circles i Box (killing kuguar). Začetnica je projekta Silent Killer unutar kojeg su predstave N je za Noć, i za Nikad, i Ništa; Moje ime je Nisha te Za Uvijek. Od 2009. godine nastupa kao solo bharatanatyam izvođačica.

Cijena radionice (za oba dana) je 60kn.

22.4. (utorak) od 19:00 do 20:30h, OTOS, Vukovarska 1 i 23.4. (srijeda) od 19:00 do 20:30h, OTOS, Vukovarska 1
RADIONICA Sare Tošić : Balet za ne-baletne plesače

Sara Tošić maturirala je u Baletskoj školi Novi Sad na odsjeku za suvremeni ples, završila je studij pedagogije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu te se priključuje baletnom ansamblu Srpskog Narodnog Pozorišta, aktivno sudjelujući u klasičnom repertoaru, ali i u komadima suvremenog plesa. U Baletskoj školi Novi Sad predaje klasični balet i suvremeni ples. Sudjelovala je i na mnogobrojnim radionicama u Europi. Sara je trenutno aktivni član Foruma za Novi Ples.

O radionici…

Baletni class reevaluira osnovne principe klasične tehnike, a podijeljen je u dva dijela: floor bar (baletne vježbe na podu) i vježbe na centru. Vježbe na podu stavljaju naglasak na izolaciju i odvajanje zglobova u cilju jačanja centra plesača te na taj način daju podršku pravilnom položaju tijela. Dio treninga na centru dvorane baziran je na pravilnom prijenosu težine i motivacije, a stvarajući flow kretanja i gibanja, plesaču je omogućeno prirodnije kretanje s osjećajem slobode i osobnog izražavanja.

Cijena radionice (za oba dana) je 60kn.

22.4. (utorak) od 21:00 do 22:30h, DV Stribor i 23.4. (srijeda) od 20:30 do 22:00h, OTOS, Vukovarska 1
RADIONICA Jelene Alempijević : Processing dance

Po završetku srednje Baletske škole Novi Sad počinje s radom u Baletu Srpskog narodnog pozorišta. Trenutno je zaposlena kao profesorica suvremenog plesa u srednjoj Baletskoj školi u Novom Sadu na Odseku za Savremeni ples. Angažirana je kao plesač na projektima Foruma za Novi Ples, Baleta Srpskog narodnog pozorišta i brojnim drugim projektima te uz to aktivno sudjeluje u radu nezavisne plesne scene kao i poboljšanju uvjeta za rad mladih umjetnika. Iza sebe ima nekolicinu autorskih projekata, od koreografskih minijatura do kratkih plesnih filmova i video uradaka.

O radionici…

Kroz strukturiranu improvizaciju, plesne fraze i kompozicijske zadatke, bavimo se osvješćivanjem i prepoznavanjem “motora” pokreta. Definiramo gdje pokret počinje, brzinu, kvalitetu i ritam izvođenja. Gradimo dinamiku i analiziramo ulogu fokusa. U kompozicijskim zadacima gradimo narative i igramo se s kontekstom. Budimo performativno u nama. Bavimo se spontanom i organskom, potpuno subjektivnom analizom pokreta.
Cijena radionice (za oba dana) je 60kn.

29.4. (utorak) u 20:00h, Galerija Kazamat
CorpArt i UAOS : WORDS CAN DANCE!

Kako su ples i književnost međusobno inspirirali jedno drugo te kako izgleda njihova interakcija? Na to pitanje odgovorit će vam, upravo na Svjetski dan plesa, plesači plesnog studija CorpArt, studenti UAOS i docentica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, Maja Đurinović. Ona je jedna od vrhunskih stručnjaka u području suvremenog plesa, istaknuta plesna pedagoginja, koreografkinja i kritičarka, te autorica tekstova o plesnoj teoriji, pedagogiji i povijesti. Uz to, završila je i studij Jugoslavenskih jezika i književnosti (sadašnja Kroatistika) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Koncept je zamišljen kao obilazak muzeja, pa pogledajte kako izgledaju živi, rasplesani muzejski “eksponati”. Ulaz u ovaj muzej je besplatan!

[important title=Nagradna igra]SiB.hr i Plesno proljeće poklanjaju 2×1 kartu za predstavu Maje Drobac. Kako bi osvojili kartu u komentar ispod članka upišite “SiB me vodi na Plesno proljeće u Osijeku”

Dobitnici: Mirela Teklić i Zorica Karan[/important]

Za sve dodatne informacije, pitanja i prijave:
corpart.os@gmail.com
098/9599381
http://www.facebook.com/CorpArtOs

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari