Mali konstruktori slagali modele motocikla, autića, kamiona…

Tijekom subote i nedjelje, Centar tehničke kulture Osijek je usprkos nogometnoj groznici, hrabro održao novu radionicu u Avenue Mallu Osijek.



Pokazalo se kao pun pogodak održavanje radionice Konstruktorstva, pod stručnim vodstvom Vjekoslava Jakopovića, voditelja Konstruktorsta pri Centru tehničke kulture Osijek. Ova radionica je privukla veliku pozornost malih i velikih, koji su željeli uzeti mali predah od navijačke euforije.

Upoznavanje sa modelima te kratak uvod i moglo se krenuti na samo sastavljanje.

U ova dva dana bilo je za svakoga po nešto. Najmlađi su sklapali plastične dizalice i helikoptere, a oni malo veći, mirnijih prstiju su se okušali u sastavljanju motocikla, auta ili kamiona od metalnih elemenata. Velika koncetracija i iznenađujuća tišina su obavijali prostor radionice, neovisno o mjestu održavanja. Na kraju bi se čuo uzdah radosti i ponosa završenim modelom.

Slijedeći vikend je zadnja radionica Centra tehničke kulture Osijek u ovom ciklusu. Predstaviti će se Robotika. Mali roboti, roboti-pauci, programiranje i vožnja robotskih kolica… dio je onoga što ćete moći vidjeti i probati.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari