Eco Fest – drugi rođendan Europske Amazone

U nedjelju, 29. lipnja 2014., obilježava se Dan Dunava. Povodom tog dana na Staroj Dravi u Bilju organizira se ECO FEST – Drugi rođendan Europske Amazone.

Dan Dunava je integralni dio suradnje podunavskih zemalja i proslavlja se u svih četrnaest zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti Dunava, kako bi se podigla svijest za očuvanje rijeke kod što većeg broja pojedinaca i kako bi se djelovalo na racionalnu upotrebu vodenih resursa. U zemljama širom Europe inicijator obilježavanja Dana Dunava je Međunarodna komisija za zaštitu rijeke Dunav (International Commission for Danube Protection – ICPDR), čija je misija da promovira i koordinira održivo i integralno upravljanje vodama, uključujući i zaštitu, poboljšanje i racionalnu upotrebu voda. Ideja ICPDR-a je da ova proslava vremenom preraste u međunarodni festival koji bi ujedinio preko 81 milijuna stanovnika zemalja podunavskog sliva različitih kultura, načina života i poimanja rijeke.

[important title=NAGRADNA IGRA]Poklanjamo 2×2 ulaznice za vožnju brodom Kopačkim ritom ovog vikenda. Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je u komentare upisati: SiB.hr me vodi u Kopački rit!

DOBITNICE: Josipa Mićak i Dijana Trajanovski[/important]

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari