Jubilarni 10. Vinski maraton u Zmajevcu

U sklopu Dana gospodarstva i kulture Mađara u RH i povodom obilježavanja Dana sela Zmajevca u organizaciji KUD-a "József Attila" u subotu, 3. listopada održat će se jubilarni 10. Vinski maraton, jedna od najposjećenijih baranjskih manifestacija.

U sklopu manifestacije u katoličkom surduku od 10 do 24 sata, organiziran je etno sajam izložbeno prodajnog karaktera, koji omogućava svim zainteresiranim gospodarskim subjektima, da na štandovima po cijeni od 50 kn, promoviraju svoje proizvode i usluge.

Otvorenje Zavičajnog muzeja u Zmajevcu je u 11 sati nakon čega slijedi povorka folkloraša. U 13 sati počinje Međunarodna smotra folklora u kojoj sudjeluju folkloraši iz Mađarske, Srbije, Makedonije, Slovačke i Hrvatske.

Maraton počinje u 14 sati, kada svi prijavljeni sudionici s čašom oko vrata, od Doma kulture kreću u obilazak vinskih podruma. Zadatak “maratonaca” je kušanjem prepoznati različite sorte vina, dobiti potvrdu vlasnika podruma i naravno, stići što prije do cilja.

Startnina za sudionika na vinskom maratonu iznosi 70 kuna. Za cijenu kotizacije maratonci dobivaju majicu, čašu, držač čaša, kartu i bon za svaki podrum, a završetak maratona je u 18 sati.

Tijekom maratona na vinskim cestama, posjetitelji mogu obilaziti sve otvorene podrume, gdje će ih zabavljati različiti glazbeni sastavi dok degustirajući uživaju u bogatoj eno i gastro ponudi.

Kao i svake godine, večernji sati rezervirani su za koncerte. Na pozornici u katoličkom surduku, od 19 sati nastupa grupa “The Balkan fanatik”, a nakon njih poznati pjevač Zvonko Bogdan & tamburaši. Cijena ulaznica za koncerte je 50 kuna (u pretprodaji 40 kuna).

U promotivnoj ponudi je paket koji sadrži kotizaciju za Vinski maraton i ulaznicu za koncerte, cijena paketa iznosi 100 kn. Rezervaciju samo za Vinski maraton (70 kn), kao i prijavu za etno sajam, možete izvršiti na broj 097 / 638 0886 Gabriella Gerštmajer, na mail vinskimaraton@gmail.com, i osobno u Vinoteci Baranyai Julia u Zmajevcu.

Ulaznice za koncerte Zvonka Bogdana i Balkan Fanatika možete kupiti na sljedećim mjestima po cijeni od 40,00 kn:
Caffe bar Palazzo, Blok Centar 2-Osijek
Old Bridge Pub, Osijek
Caffe bar Savoyski, Bilje.
Caffe bar Cheers, Kneževi Vinogradi
Caffebar Marok, Gajić
Vinoteka Baranyai Julia (osobno kod Gabriella Gerštmajer), Zmajevac
Restoran Josić, Zmajevac
Hamburgerija Bongo, Bezdan (Srbija)
Krčma Darocz, Vardarac i Caffe i wine bar Barrique, Batina.

Na dan Vinskog maratona će prometovati autobus na relaciji Osijek-Zmajevac-Osijek. Bus kreće u 11 sati iz Tvrđe, a vraća se poslije ponoći u 01:30 sati. Cijena povratne karte iznosi 30 kuna, kartu možete rezervirati putem mobitela 097-638-0886, na mail vinskimaraton@gmail.com te na službenoj Facebook stranici.

[important title=PROGRAM]10:00- Etno sajam
11:00-  Otvorenje zavičajnog muzeja u Zmajevcu
    Povorka folkloraša
13:00-  Međunarodna smotra folkloraša (Mađarska, Slovačka, Makedonija, Srbija, Hrvatska)
14:00- Vinski maraton (start od Doma kulture)
19:00- Koncerti (katolički surduk)[/important]

Na službenoj svakodnevno ažuriranoj Facebook stranici “Vinski-bor maraton” možete pratiti sve informacije vezane za događaj.

Izvor: baranjamedija.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari