Tamburaši iz Kasa šarmirali Ameriku

16 koncerata, 9000 kilometara, 27 dana – upečatiljive su brojke koje, uz brojnu publiku i prekrasnu atmosferu, obilježavaju turneju tamburaškog sastava Kas po Sjevernoj Americi, točnije Kanadi i SAD-u.

U nepunih mjesec dana i prijeđenih 9000 kilometara uveseljavali su brojne Hrvate na području Kanade i SAD-a.  Toronto, Detroit, Chicago, Kansas City, Cleveland, New York, Pittsburgh i Milwaukee samo su neki od gradova u kojima je Kas održao koncerte.

Odlična posjećenost i reakcija publike uopće ne čudi kada je riječ o Kasovcima. Puni energije, kakvi su uvijek na svojim koncertima, dali su ovoj turneji jednu drugu dimenziju. Ne samo da su odlični instrumentalisti i vokalisti, nego i odlični performeri dokazuje velik broj publike koja se pojavljivala na svakom novom koncertu koji je slijedio. Uz dečke iz Kasa, na turneji je zapjevao i njihov dugogodišnji prijatelj Igor Delač, koji je svojim iskustvom dao izniman doprinos kvaliteti samih koncerata.

Ovo je jedno od najljepših iskustava u našoj karijeri, prekrasan osjećaj, pogotovo kada publika zapjeva s nama kao da je član benda. Puno smo vidjeli, upoznali puno prekrasnih ljudi i doživjeli takav odnos s publikom na kojem može pozavidjeti svaki izvođač. Možda je najbolji primjer to kako nismo ni završili turneju, a već smo bili u pregovorima za novu turneju, jednostavno neponovljivo. Zahvalio bih Hrvatskoj bratskoj zajednici na pozivu i ukazanom povjerenju. – kazao je Dinko Glavaš, frontmen Kasa

Kasovci su po povratku sa turneje vrlo vrijedno krenuli raditi na svom novom singlu koji bi vrlo brzo trebao ugledati svjetlo dana zajedno sa svojim vizualnim dijelom. Pjesma koju ćemo uskoro moći poslušati potpisuju Uršula Tolj i Marko Tomasović, dok je za aranžman zaslužan Željko Nikolin.

Dok nestrpljivo iščekujemo novi snigl Kasa, moći ćemo za koji dan pogledati Kasovce u nešto drugačijoj ulozi, a to je ona glumačka. Naime, na poziv kolegica iz tamburaškog sastava Garavuše, dečki su se okušali kao glumci. Zanimljivo je da je ovo već druga suradnja ova dva sastava, a niti jedna u smislu dueta. Cure su prije dvije godine gostovale u spotu Kasovaca za pjesmu “U snovima me voliš više” gdje su odigrale vrlo zanimljivu ulogu.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari