Advent u Osijeku otvara se u petak, 1. prosinca

Četvrtu godinu zaredom Osijek će organizirati najveću adventsku manifestaciju u istočnoj Hrvatskoj. Ovogodišnji Advent u Osijeku, najveći i najbogatiji do sada, bit će održan od 1. prosinca 2017. do 1. siječnja 2018. godine u samom središtu grada, na Trgu Ante Starčevića i Trgu Pape Ivana Pavla II, u okrilju prekrasne osječke Konkatedrale, tamo gdje i pripada u vrijeme Došašća.



Budući da je Osijek grad budućnosti koji živi sa svojim građanima, otvaranje Adventa u Osijeku isprepleteno je s programom proslave Dana grada Osijeka, kada će članovi Vlade Republike Hrvatske, na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, posjetiti Osijek. Stoga će Advent u Osijeku biti otvoren svečanim paljenjem božićnih svjetala u središtu grada u petak, 1. prosinca, nakon 16 sati. Oko 18 sati počinje koncert na kojem će nastupiti Big Band Požega. Nakon toga cijeli prosinac, ponovno pod sloganom “Vjerujemo u Dobro!”, u posebno osvijetljenom i ukrašenom središtu grada, družit ćemo se s građanima Osijeka i okolice, Slavonije i Baranje, Hrvatske i okolnih zemalja te, vjerujemo, nadmašiti prošlogodišnju brojku od 100 tisuća posjetitelja.

U sklopu ovog urbanog Adventa u Osijeku pripremljeno je nekoliko novih zanimljivih detalja i sadržaja, ponajprije veliko kružno klizalište površine čak 400 četvornih metara na glavnom trgu, u centru kojega se nalazi otok, odnosno bajkoviti kutak do kojega se dolazi posebnim mostom preko leda. Kraj klizališta pripremljena je i velika grijana kupola u kojoj će se svakodnevno odvijati posebni sadržaji baš za djecu, za koje su na Trgu Ante Starčevića pripremljeni i već omiljeni vrtuljci. Na ukupnoj površini većoj od 5.000 četvornih metara postavljen je Božićni sajam s više od 50 lijepo dizajniranih i ukrašenih drvenih kućica, u prvom redu s prigodnom ugostiteljskom ponudom, kao što su kuhano vino, čaj (s rumom), domaće rakije, božićne slastice, kobasice i drugi prehrambeni proizvodi. Osim toga, Osječani i posjetitelji iz drugih gradova i zemalja moći će u tim kućicama kupiti male božićne poklone za svoje najbliže i suvenire. Poruke i vrijednosti koje njeguje Advent u Osijeku su zajedništvo, dobrota, ljubav, nada i budućnost, a organizator i nositelj projekta, tvrtka Mašta d.o.o. kao dio Žito grupe, zahvaljuje se na ukazanom povjerenju Gradu Osijeku i Turističkoj zajednici grada Osijeka, te svim partnerima projektima. Dizajn vizuala Adventa u Osijeku, kao jednog od najvećih božićnih događaja u Hrvatskoj, potpisuje poznati osječki grafički dizajner Boris Matešić.

I ove godine Advent u Osijeku zamišljen je kao kombinacija kulturno-umjetničkog, zabavnog, dječjeg i gastronomskog programa. Planirano je nekoliko desetaka različitih programa i sadržaja, a program će objavljen tijekom sljedećeg vikenda. U dinamičnom, vedrom i optimističnom duhu bit će organizirani mnogi sadržaji koji su kombinacija suvremenog i tradicijskog, primjerice manji i veći koncerti na posebnoj pozornici, kao i paljenje adventskih svijeća svake nedjelje na adventskom vijencu postavljenoj ispred Konkatedrale. Ovogodišnji Advent u Osijeku oživjet će poznate, središnje prostore grada, ali otkriva i neke nove prostore u Osijeku Jedan od njih zasigurno je naš adventski Xmas SkyBox, prostor na vrhu Esseker centra, iz kojeg se pruža pogled na središnji trg i ukrašeni centar grada. Osim sto je SkyBox bio lokacijom najave Adventa, predviđeno je da bude prostor za blagdanska druženja, poslovne domjenke, zabavne programe i drugo.

“Zahvaljujemo se nizu većih i manjih sponzora i donatora te onim ugostiteljima, poduzetnicima, udrugama i tvrtkama koje su zakupili kućice na Trgu sv. Trojstva. Cilj organizatora, suorganizatora i partnera jest uspješna sinergija lokalnih, regionalnih i nacionalnih gospodarstvenika i poduzetnika, okupljenih u okviru urbane adventske manifestacije, koja će kontinuirano privlačiti stanovnike cijele regije, što je bio slučaj već prošle godine. Radno vrijeme Adventa u Osijeku: klizalište svakoga dana od 10 do 22 sata, dok će Božićni sajam biti od nedjelje do četvrtka otvoren od 15 do 22 sata, petkom od 15 do 23 sata, a subotom od 10 sati do ponoći,” kažu organizatori.



Ažurirani podatci i informacije o sadržajima i događanjima bit će stalno objavljivani na službenoj Facebook stranici “Advent u Osijeku”, koju prati već gotovo 11.000 osoba, a njihov je broj iz sata u sat sve veći. I ove će se godine s građanima i potencijalnim posjetiteljima, zahvaljujući suradnji s King Kong Agency iz Osijeka, komunicirati pomoću niza drugih komunikacijskih kanala i društvenih mreža: Instagrama, newslettera (za primanje kojega se mogu prijaviti svi zainteresirani), internetske stranice na adresi www.adventosijek.hr te , naravno, već uvriježenih tiskanih i elektroničkih medija.
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari