Omiljeni kulinarski show od ponedjeljka, 29. siječnja u 21:15 sati ulazi u svoju šestu sezonu, i to u najzanimljivijem izdanju dosad! Osvježeni format showa sa sobom donosi nekoliko noviteta, među kojima su povratak Ivana Pažanina kao četvrtog člana žirija, dok se čak dvadeset parova kuhara amatera bori za titulu najboljeg, glavnu nagradu od 100 tisuća kuna i kuhinju u vrijednosti od 30 tisuća kuna!
U šestoj sezoni popularnog kulinarskog natjecanja RTL-a svoje će umijeće u poznavanju i pripremi hrane pokazati dosad najveći broj natjecatelja, čak 20 parova iz različitih mjesta diljem Hrvatske. Svi će se oni boriti za titulu najboljeg amaterskog kulinarskog para i bogati fond nagrada, a na putu do pobjede prepriječit će im se razni gastronomski izazovi.
Natjecatelji će u osvježenom konceptu showa biti podjeljeni u pet skupina. Svaki tjedan po četiri para testirat će svoje kulinarske mogućnosti, i to kroz raznovrsne zadatke i izazove – kako pripremiti jelo koje je u skladu s fitness režimom ili jelo kojim želimo “zadiviti šefa”, kako skuhati jelo prema receptima kandidata iz prijašnjih sezona ili složiti jelovnik od tri slijeda koji će, pak, ocijeniti posebni gosti u studiju. Na kraju svakog selekcijskog tjedna dva najmaštovitija para odlaze u daljnje natjecanje, točnije među TOP 10 parova, dok dva najlošije ocijenjena para odlaze kući.
U tih prvih pet tjedana žiri će natjecateljima biti od velike pomoći. Mateja Domitrović Sabo, Tomislav Špiček, Mate Janković i Ivan Pažanin na jedan će dan preuzeti ulogu “dežurnog kuhara” i pomagati natjecateljima, i to u bilo kojoj situaciji, od savjetovanja i otkrivanja malih gastrotrikova pa sve do fizičke pomoći, poput rezanja luka, valjanja tijesta i čišćenja kozica ako je potrebno. Zbog toga svaki natjecateljski par na svojoj radnoj jedinici ima štopericu koja odbrojava dvije minute “mentorstva”, a kojih će se u samom početku rijetko koji par sjetiti upotrijebiti.
“Novi koncept showa mi je fantastičan, a i taj fokus na edukaciji natjecatelja mi općenito odgovara. Sada nas je četvero sudaca i mentora, a prema novom konceptu jedan od nas se u svakoj epizodi posvećuje natjecateljima, pokazuje im kako se pravilno kuha, naglašava gdje su najčešće pogreške, a i kuha umjesto njih ako je potrebno”, otkriva Pažanin, koji se u šestu sezonu showa “Tri, dva, jedan –kuhaj!” vraća kao četvrti član žirija.
“Ove sezone imamo vrlo dobre kandidate i već na samom početku showa bi se mogli naći favoriti. Potencijala definitivno ima i više nego što je to bio slučaj prošle sezone, no zato je tu ta eliminacijska faza koja odvaja one parove koji se zaista trude i žele nešto naučiti u showu, od onih koji nisu spremni za teže i zahtjevnije zadatke. Novi koncept je odlična škola za natjecatelje, ali ukoliko oni sami iz njega izvuku maksimum. Tek smo na samom početku snimanja showa, a većina natjecatelja je i dalje uplašena i koncentriraju se na to da nas zadive kuhanjem, umjesto da već sada iskoriste te dvije minute za savjete i slušaju što im se govori”, kaže Janković, koji kandidatima neće gledati kroz prste jer je konkurencija za pobjednika velika.
Domitrović Sabo i Špiček vesele se novoj sezoni u kojoj
gledatelji mogu očekivati puno dobre zabave, ali i zanimljivih
recepata.
“Ove sezone smo obuhvatili sve hrvatske regije. Dobijete
pravi mišung gastronomije kada okupite sve suce iz žirija, koji
pokrivamo Zagorje, Posavinu, Kvarner i Dalmaciju, a tu je još i
20 novih kandidata koji dolaze i iz Dubrovnika, Slavonije,
Baranje, Like… Kod kušanja i ocjenjivanja jela je uvijek zabavno
i uvjeravam vas da će tako biti i ove godine. Jer, što je veća
ekipa, to je više odličnih recepata, a da ne spomenem i veće
veselje!”, poručuje Domitrović Sabo.
Doris Pinčić Rogoznica vodit će nas kroz svaku epizodu popularne kulinarske emisije “Tri, dva, jedan – kuhaj!”, čija će se premijerna epizoda nove sezone prikazati u ponedjeljak, 29. siječnja u 21:15 sati na RTL-u!
Kandidati iz Slavonije
Antonela Blažanović (26, Osijek, pravnica) i Andro
Ostović (29, Feričanci, u blizini Našica, ekonomist po zanimanju)
– polusestra i polubrat
Antonela i Andro upoznali su se prije deset godina
i otad su nerazdvojni. Oboje su vrlo komunikativni i energični te
obožavaju kuhati, kao i istraživati različite svjetske kuhinje.
Ako se pita Antonelu, zdrava hrana će uvijek imati prednost
ispred tradicionalne kuhinje, dok se Andro radije diči mesnim
specijalitetima koje vrlo rado priprema za obiteljska slavlja.
Antonela je diplomirana pravnica i make-up artistica, dok je
Andro strastveni kvizoman koji je nastupao i u kvizu “Potjera”,
kada je lovcu uspio ‘oteti’ pozamašnu svotu novca. Od nastupa u
showu očekuju da će naučiti nešto novo, neke nove tehnike
kuhanja, koristiti se novim namirnicama i pripremati jela koje
nisu dosad radili, te se zabaviti i upoznati nove ljude.
Carbonara je Antin specijalitet, no tajnu njezonog savršenstva ne
bi otkrio niti da je pripremi za žiri.
Tajana Konrad (27, Slavonski Brod) i Ana Lugina (26,
Jastrebarsko, studentica) – slučajne
partnerice
Tajana se u show prijavila s najboljom prijateljicom i vjenčanom
kumom, Andreom Čošagić iz Slavonskog Broda, koja je iznenada bila
spriječena sudjelovati u showu. Kako bi si ispunila želju i pred
žirijem pokazala što sve zna i umije za štednjakom i pećnicom,
Tajana je pronašla novu “partnericu u zločinu”. Zajedno s Anom
Lukinom pokušat će osvojiti nepce žirija svojom kombinacijom
slavonskih i zagorskih jela. Obje vole kuhati i vjeruju da se i
najgoreg neprijatelja može pridobiti ukusnom večerom.
Lea Levaković (20, Rokovci u blizini Vinkovaca,
studentica Poljoprivrednog fakulteta) i Marko Štefanac (24,
Andrijaševci u blizini Vinkovaca, student Poljoprivrednog
fakulteta) – prijatelji i kolege s fakulteta
Za Marka uistinu vrijedi izreka ‘treća sreća’. Već je dvaput
ispunjavao prijavu za show i zamalo odustao prijaviti se i treći
put jer nije mogao naći partnera u kuhanju. No, tu je “uskočila”
njegova dugogodišnja prijateljica Lea koja obožava kuhati,
pogotovo za prijatelje. Oboje će radije pripremiti jela svjetskih
kuhinja poput tajlandske, meksičke i talijanske, nego domaća,
tradicionalna jela. I dok će Lea biti zadužena za maštovitost i
kreativnost u pripremi zadanih recepata, Marko se veseli što će
više pažnje posvetiti dekoraciji njihovih tanjura.
Kristina (26, Zagreb, ekonomistica po zanimanju) i
Danijela Tolić (30, Osijek, tehničar nutricionist) – sestre
Iako žive na kontinentu, Kristina i Danijela
sestre su dalmatinskog podrijetla i uvijek spremne za nove
avanture. Hvale se svojim kulinarskim umijećem te poznavanjem
tehnika kuhanja i obrade namirnica, stoga vjeruju da bi vrlo lako
mogle proći prvi krug natjecanja. Njihovi aduti su gulaši i riba
na bezbroj načina, vrlo su snalažljive i ambiciozne. Kažu da su
novčana nagrada, novo iskustvo i prijateljstva pravi razlozi za
prijavu u show ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’.
SiB.hr