Na Trgu Ante Starčevića obilježen Međunarodni dan narcisa

Gradska liga protiv raka Osijek i Mammae Osijek-klub žena liječenih na dojci uz potporu Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, KBC Osijek, Doma zdravlja Osijek i Medicinske škole Osijek i ove godine udružili su se s Osječanima u tradicionalnu javnozdravstvenu kampanju Dan narcisa. I ove godine mjesto održavanja bio je Trg Ante Starčevića.

Narcise – simbol proljeća, života i nade, u našoj zemlji su uvelike prepoznatljive i kao simbol dana koji je namijenjen jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke kao i podrške svim onim ženama koje su od raka dojke oboljele. Obilježavanjem ovog dana potičemo na razmišljanje i djelovanje u svezi preventivnih pregleda i na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu svake pojedine osobe.

– Zato što je rak dojke unatoč svim dosad poduzetim preventivnim aktivnostima, znatno unaprijeđenoj dijagnostici i liječenju još uvijek najčešće sijelo raka u žena te vodeći uzrok smrti od raka u žena, želimo ukazati na važnost odlaska žena ali i muškaraca na redovite preglede dojki – upozorava tajnik Lige protiv raka Osijek Nikola Kraljik.

I ovoga puta svoju podršku u borbi protiv raka dali su i građani aktivnošću “Hodanjem do zdravlja” u okviru projekta “Živjeti zdravo” koji su se nakon redovite subotnje aktivnosti hodanja pridružili članicama Mammae kluba Osijek u obilježavanju Dana narcisa.

– Ako zakasnimo, vjerojatnost da ćemo se izliječiti puno je manja.  Nikada ne smijemo zaboraviti da je rak izlječiv, ukoliko se otkrije na vrijeme, upozorila je predsjednica Mammae kluba Osijek Katica Andraši.

Tekst: Radio Osijek
FOTO: Dubravka Petric/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari