Dronovi sletjeli u Gradski vrt

U velikom holu Dvorane Gradski vrt u Osijeku danas, 10. svibnja, otvoren je dvodnevni sajam Osijek Drone Expo 2019. Organizator sajma je tvrtka Osječki sajam d.o.o., suorganizator je Poduzetnički inkubator BIOS, a pokrovitelji su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

Zamjenik župana Goran Ivanović tom prigodom rekao je kako Sajam pokazuje da je nova tehnologija već kod nas, primjenjiva je i čini život boljim i sigurnijim.

Bespilotne letjelice ili dronovi su prisutni u svakom segmentu života, u poljoprivredi, zaštiti i spašavanju, koristi ih policija. Ovdje predstavljeni dronovi predstavljaju najnovija tehnološka dostignuća, pa čestitam organizatorima. Osječko-baranjska županija pruža i pružat će potporu ovakvim manifestacijama jer ih Osijek i Županija moraju imati kako bi građani bili upoznati s najnovijim tehnološkim dostignućima – istaknuo je Ivanović.

Posjetitelje Sajma sutra (subota, 11. svibnja) očekuje posebno zanimljiv dio cijelog programa, a to je utrka Drone race kup Hrvatske na posebno uređenoj stazi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari