OLJM 2012. počinje tjedan dana ranije. Nastupaju TBF, Zabranjeno pušenje, Urban, Leteći odred…

Umjesto od 6. do 11. lipnja, ovogodišnje Osječko ljeto mladih održat će se od 29. svibnja do 3. lipnja, a ponajveći razlog je, ističu organizatori je održavanje Europskog nogometnog prvenstva 2012.

Umjesto od 6. do 11. lipnja, kako je prvotno planirano, ovogodišnje, 32. izdanje zabavno-kulturne priredbe Osječko ljeto mladih održat će se od 29. svibnja do 3. lipnja, a ponajveći razlog je, ističu organizatori iz osječkog Studentskog zbora, održavanje Europskog nogometnog prvenstva 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

EURO 2012., koji će i zbog hrvatske reprezentacije nesumnjivo biti jako gledan, počinje već 8. lipnja, što znači da bi nam se dobar dio programa preklapao. Budući da imamo informaciju kako niz kafića, klubova, agencija i pivovara priprema posebne programe tim povodom, ujedno i na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi, što znači u blizini lokacije OLJM-a, odlučili smo termin održavanja pomaknuti“, objašnjava dopredsjednik SZ-a Nikola Volarić.

Osječanima će svirati: 30. svibnja Leteći odred, 31. svibnja Zabranjeno pušenje, 1. lipnja splitski hip-hoperi TBF i u subotu, 2. lipnja, Urban & 4.

Nakon svečanog otvorenja u Rektoratu osječkog Sveučilišta, gdje će zapjevati HPD ‘Lipa” Osijek, prva koncertna večer, 29. svibnja, rezervirana je za osječke bendove. Još ćemo vidjeti koji će to točno biti. Posljednje, šeste večeri dovest ćemo ili još nekog poznatijeg izvođača ili ćemo organizirati tamburašku večer sa sastavom Šokci, ovisno o količini novca kojom ćemo raspolagati. Što se tiče lokacije, još ćemo vidjeti hoće li se koncerti održavati pod šatorom na Srednjoškolskom igralištu ili kod Bastiona“, dodaje Volarić.

Točan program imat će, kažu, do početka svibnja.

Prva tri mjeseca na snazi je bilo privremeno financiranje, pa resorno Ministarstvo još nije odredilo koliko novca iz državnog proračuna za 2012. godinu pripada kojem sveučilištu. No, svjesni smo da ćemo imati manje nego lani, kada je budžet OLJM-a bio oko 220 tisuća kuna“, zaključuje Volarić.


27.05.2012. Točan program i popis izvođača:
https://sib.hr/lifestyle/koncerti/5599-oljm-2012-detaljan-program-po-danima.html

Pridružite se i facebook događaju OVDJE.

Tomislav LEVAK (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari