UFO uz Osječko postaje najveći pub u Hrvatskoj!

Europski Flogging Molly! Mađari u kiltovima! Najbolji svjetski Pub n' Roll bend! Sve su to nazivi kakve zadnjih dvije godine nosi mađarski celtic punk bend.

Europski Flogging Molly! Mađari u kiltovima! Najbolji svjetski Pub n’ Roll bend! Sve su to nazivi kakve su zadnjih dvije godine, od izlaska prvog albuma “Rats On The Boards” 2010. godine, preko albuma “Hymns For The Bastards” 2011., dobijali Paddy And The Rats, mađarski celtic punk bend i treći headliner ovogodišnjeg UFO Festivala.

Paddy And The Rats su inače šesteročlani bend nastao 2008. godine u Miskolcu u Mađarskoj. Nakon okupljanja klasične rock četvorke sa dvije gitare, bas gitarom i bubnjem (Paddy, Vince, Joey i Seamus), bendu se priključuju i dva člana koji su pridonijeli definiranju zvuka, harmonikaš Sonny, te Sam, multiinstrumentalist koji prema potrebi svira violinu, blok flautu, tin whistle flautu, banjo, te tradicionalne celtic bagpipes gajde.

Bend u svom zvuku kombinira punk i tradicionalnu irsku glazbu, no pored toga uvelike koriste i elemente raznih etno kultura, ponajviše ruske i mađarske, no u njihovom izričaju ima utjecaja i romske glazbe. Sami su svoj žanr glazbe definirali kao Pub n’ Roll. Kažu da im je cilj svojom glazbom ljudima približiti “pub kulturu”, ili preciznije: “Pretvoriti cijeli svijet u jedan veseli pub”. Usporedbe sa velikanima scene kao što su Flogging Molly, Dropkick Murphys, Real McKenzies, Dreadnoughts i sl. nisu slučajne, zato što samom kvalitetom pjesama, kao i live energijom, ovaj bend dokazuje da mu je mjesto u istim rečenicama sa gore spomenutim imenima.

Paddy And The Rats su izlaskom zadnjem albuma “Hymns For The Bastards” potvrdili svoje ime i na svjetskoj sceni, te su od tada većinom na turneji, gdje sviraju većinom po pubovima, klubovima i festivalima, pa će tako nastupiti kao jedan od headlinera i na ovogodišnjem UFO festivalu. Velika je stvar, uz već potvrđena imena, u Osijek dovesti i jedan ovakav bend koji je na putu da postane velik u europskim, a možda i svjetskim okvirima, jer su dokazali da u ovoj glazbi koju sviraju još nije sve rečeno i da ipak mogu biti originalni i zanimljivi…

Ovaj bend širi veselje, pozitivu, poziva na ples i na pivo, te na kompletnu ludnicu, te vjerujemo da će se UFO festival za vrijeme njihovog nastupa pretvoriti u pravi irski Pub, te da će Paddy i njegovi štakori ispuniti svoj cilj barem na ovaj način. Jer ovaj bend se zapravo nije ni poslušalo dok ih se nije čulo onako kako i oni to najviše vole, uživo na koncertu. Pretvorimo svijet u Pub svi zajedno, sa PADDY AND THE RATS…

Song Of A Leprechaun 

Pilgrim On The Road 

The Six Rat Rovers 

Freedom 

http://www.myspace.com/paddyrats
http://www.facebook.com/paddyrats

Sve informacije vezane uz Urban festa Osijek uz Osječko 2012. možete pronaći na web stranici festivala www.ufo.com.hr, a pozivamo vas da nam se pridružite i na službenom Facebook fan pageu –http://www.facebook.com/#!/urbanfestosijek.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari