GUŽVA U 16-ercu svira sa svojim idolom!

Dečki iz Gužve u 16-ercu nisu ni sanjali da će se jednoga dana popeti na pozornicu zajedno sa svojim idolom. No i to se dogodilo. Na koncertu Marky Ramonea u Makarskoj predgrupa je Gužva u 16-ercu.

 Dečki iz Gužve u 16-ercu nisu ni sanjali da će se jednoga dana popeti na pozornicu zajedno sa svojim idolom. No i to se dogodilo. Na koncertu Marky Ramonea u Makarskoj predgrupa je Gužva u 16-ercu.

Kad je stigao poziv iz Makarske, bili smo oduševljeni. Zasvirati sa svojim uzorima, jedinim živućim iz The Ramonesa je velika čast.”, kažu frontman Gužve u 16-ercu Igor Dmitrić Muto i bubnjar Davor Mataković Matak, koji je – od kad je objavljeno da Marky Ramone svira u Hrvatskoj – stalno govorio “da mi je svirati s njim“. I želja se pretvorila u stvarnost.

“The Ramones su nam bili uzori u našim glazbenim počecima, pa oni su utemeljitelji punk-rocka. I kako ne bismo bili zadovoljni što imamo priliku svirati s Markyjem.”, kaže Matak.

Marky Ramone, bubnjar punk benda The Ramones, nadživio je Joeya i Johnnya Ramonea, i Dee Deea, nastavlja tamo gdje su The Ramonesi, bend koji je više od institucije punka, stali.

Gužva će na pozornicu kao predgrupa Marky Ramoneu stati 24. srpnja u Mirakul baru u Makarskoj.

Nakon tog koncerta Gužva nastupa 3.8. u Orahovici na 5. Ferragosto Jam festivalu.

Karte su već u prodaji po cijeni od 150 kuna, ali je njihov broj ograničen. Mogu se nabaviti u cocktail baru MIRAKUL, u Splitu u caffe baru FIGA, u Omišu Puljiz i u Makarskoj u caffe baru Yeti.

[important title=Marc Steven Bell] američki je glazbenik, tekstopisac i bubnjar. Najpoznatiji je po svome djelovanju u punk rock sastavu Ramones, ali je isto svirao i u drugim poznatim sastavima, poput The Voidoids i The Misfits.

Bellovi prvi bubnjarski počeci bili su u hard rock sastavu Dust. On je sa njima snimio dva studijska albuma, dok nije prešao na punk rock stil glazbe. Početkom ’70-ih pridružuje se sastavu Richard Hell & The Voidoids i sudjelovao je na njihovom prvom albumu Blank Generation.

Kada je Tommy Ramone 1978. odlučio napustiti Ramonese, Belliu je ponuđeno da dođe u sastav umjesto njega, što on prihvaća i mijenja ime u Marky Ramone. U Ramonesima ostaje svirati bubnjeve 15 godina. Na njegov zahtjev napustio je sastav 1983., zbog potencijalnog problema sa alkoholom (ili kako je rekao “zbog borbe protiv njegovih demona”). U sastav se vrati 1987. i nastavio sa njima svirati sve do raspada 1996. godine.

1995.g. Marky se sa Ramonesima pojavljuje u jednoj seriji The Simpsonsa.

U listopadu 2001., Marky se pojavljuje na MTV-u, kako bi primio Ramonesovu nagradu za životno djelo, koju mu je uručio Bono Vox iz U2. U ožujku 2002. ulazi u kuću slavnih “Rock and Roll Hall of Fame” u New Yorku, Waldorf Astoria , kao član Ramonesa. Također je snimio albume sa svojim solo sastavom Marky Ramone & the Speedkings, koji su objavljeni na 7″ izdanjima.

U siječnju 2005., Marky započinje glazbenu turneju pod nazivom Ramones Night Tour 2005: Marky Ramone & Tarakany!. Na tu je turneju Marky pozvao ruski punk sastav ‘Tarakany!’. U 2003. svirao je sa njima u Rusiji na koncertu pod nazivom ‘Marky & Pinhead Army‘.

[/important]

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari