Povijest osječkog rocka 02.12. u klubu Oxygene

 

Zbog najavljenog lošeg vremena organizatori su se odlučili manifestaciju POR II, najavljenu za 01.12. na Trgu Slobode, prebaciti na 02.12. u 20 sati, u zatovreni prostor kluba Oxygene.

Isti klub je već poznat Osječanima po brojnim glazbenim događanjima a nalazi se u strogom centru grada, Županijska 7, te svojom veličinom, pozornicom, ambijentom, osvjetljenjem, velikim šankom i adekvatnim sanitarnim prostorom kao i svim drugim elementima potrebnim za glazbena događanja na bazi 400-500 posjetitelja, zadovoljava sve uvjete potrebne za održavanje POR-a.

Koncertna agencija Golf će se pobrinuti za potrebno ozvučenje i ostalu glazbenu opremu a rock svirka će se nastaviti duboko u noć, što sam Trg Slobode i najavljene vremenska neprilike nisu mogle omogućiti.

Prva rezervna varijanta u slučaju lošeg vremena je bio Zrinjevac, no isti je otpao zbog već rezerviranih sportskih događanja na taj dan. Činjenica je i to da se ambijent Zrinjevca ne može mjeriti sa prisnom atmosferom u klubu Oxygene, a koja nam je svakako potrebna jer svrha manifestacije POR-a nije samo dobra rock svirka već i druženje glazbenika. Jedan dio njih dolazi sa raznih strana pa čak i inozemstva te se neki od njih nisu vidjeli dugi niz godina. To je dobra prilika i za neformalno druženje.

[span class=camera]GALERIJA: Povijest osječkog rocka @ MT[/span]

Kako se POR II neće odvijati u prvotnom planiranom terminu u sklopu gradakog protokola otvaranja trga, a iz gore navedenih razloga, organizatori su svjesno odustali i od gradske potpore. Koncertna agencija Golf nakon 10-tak velikih i uspješnih koncerata u Gradskom vrtu sposobna je iznijeti istu manifestaciju svojim vlastitim snagama tj. tehničkim i ljudskim potencijalom.

Ono što je bitno spomenuti je da su planirani dolasci osječkih legendi Dade Topića, Josipa Bočeka, Kiće Slabinca, Zlatka Peakovića i dr. odgođeni za svibanj/lipanj 2013 god. kad se planira napraviti velika manifestaciju POR-a na otvorenom prostoru dvorišta Vege u Tvrđi koja može primiti puno više posjetitelja. Neki od navedenih legendi, a zbog već dogovorenih obveza i nastupa, su ionako bili spriječeni doći u ovaj sadašnji termin.

Dakle, u klubu Oxygene 02.12.2012. (nedjelja) u 20 sati počinje nastup osječkih rockera tj. najavljenih 14 bandova (popis će biti naknadno objavljen), svi koji žele prisustvovati ovoj manifestaciji su dobrodošli, ulaz je slobodan a dobra zabava zajamčena.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari