FOTO: Brevisi na pozornici Carnegie Hall-a

Vokalni ansambl Brevis nastupio je na jednoj od pozornica velikog Carnegie Hall-a. Portal SiB.hr prvi vam pokazuje kako su Brevisi izgledali na pozornici.

Brevisi su predvođeni svojom dirigenticom Antonaeta Radočaj Jerković na pozornici nazvanoj Stern Auditorium izveli svoj samostalni nastup, ali nastupili su i zajedno sa velikim zborom i pjevačima iz cijeloga svijeta. Prvo su zajednički izveli “The Armed Man”, a zatim i svoj program.

614ff4148f1e27a1dca306471db6d1e2.jpg

Redala su se tako djela hrvatskih kompozitora Josipa Hatzea i Slavka Zlatića. Ugledni američki glazbeni kritičar JefFrey Williams rekao je za ova djela kako ih svijet zaslužuje upoznati bolje. Nažalost, kako je rekao, organizatori su se slabo potrudili predstaviti sami rad Brevisa kao i hrvatskih autora čije skladbe su Brevisi izvodili.

Za sami kraj svog nastupa izveli ono zbog čega su i pozvani u New York – Adiemus Karla Jenkinsa za što su nagrađene ovacijama, a kritičari kažu kako je izvedba bila puna energije i vrlo skladno izvedena.

35e80dde06de07cf89bb4dece1f2df2f.jpg

“Ovaj nastup doživljavamo kao poklon i na taj smo ga način, pomno ali ushićeno, i prigrlili. Nagrađeni ovacijama i uzvicima, drugi su nam put u danu zasuzile oči jer smo uspjeli osvojiti Carnegie Hall. Iako nas je voditelj organizacije koja nas je pronašla preko YouTubea odmah nakon koncerta upitao na kojem ćemo idućem projektu surađivati, najviše smo čekali ono što će nam Neta reći rekla je Dorotea Zovko za Glas Slavonije, njihova voditeljica rekla im je: “Bile ste one osobe koje ja najbolje poznajem i znam što je najbolje u vama, a to je ono tko postajete kada ste na pozornici. Vi tamo pripadate”.

de031eec8c4b8dcc3ab2c311067859cc.jpg

Tekst: SiB.hr
Foto: DCNY Production

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari