Ferragosto JAM 6: Dolaze i Majke

Uz moguće još poneko iznenađenje BARE i MAJKE zaključuju line up na ovogodišnjem Ferragostu. Tako na dvodnevnom glazbenom pikniku koji će se održati od 02.-04. kolovoza na Orahovačkom jezeru možete uživati uz: Rambo Amadeus, Lollobrigida, Bad Copy, Brkovi, Grupa Tvog Života, Pips, Chips & Videoclips, Debeli Precjednik i Majke, od demo bedova tu su: Muscle Tribe of Danger and Excellence, Mašinko, Za Dž, pleSKA, Borovski Štakori, Crna Kronika i Pullover, a na dj Stageu Vas čekaju: Chew the Fat! cro (Yesh, DMT, mc Tone Tuoro), Distinctive, D'Noizz.

I ove godine osiguran je popust na vlak od 40%, besplatan prijevoz od kolodvora do jezera i natrag, te prostor za besplatno kampiranje, također održati će se i 3. Memorijalni turnir u odbojci na pijesku “Krunoslav Bošnjak”.

1052338_491180657627187_1646972338_o.jpg

Što se tiče cijene ulaznica, njihove cijene i prodajna mjesta saznajte OVDJE.

A kako je bilo prošle godine možete provjeriti u našoj velikoj galeriji.

Godine 1988. Majkama izlazi prva kazeta za etiketu Zdenka Franjića “Slušaj najglasnije”. U trenutku izlaska kazete Majke su bile u sastavu: Goran Bare (vokal), Korozija (bubnjevi), Nedjeljko Ivković – Kilmister (bas), Ivica Duspara (gitara) i Pokrovac (gitara). 1989. godine pojavljuju se njihove snimke na legendarnom LP-u “Bombardiranje New Yorka”, na kojem su zastupljeni većinom neovisni vinkovački rock bandovi, u izdanju “Slušaj najglasnije” (1998. reizdanom u obliku CD-a za Dancing Bear, sa bonus pjesmama). Odlaskom Marina Pokrovca u London grupa se raspada, no uskoro i ponovno okuplja nakon njegova povratka. Sljedećeg dana, dok je išao na probu, Marin Pokrovac pogiba sletivši autom u rijeku.
Grupa odlučuje nastaviti s nastupima, te 1990. izdaje svoj prvi album “Razum i bezumlje” za neovisnu etiketu “Search & Enjoy” Aleksandra Dragaša i Ante Čikare. Album je snimljen u studiju Želimira Babogredca (svojevrsne vinkovačke glazbene legende), tekstove je napisao Bare, glazbu Duspara a produkciju i aranžmane potpisuju cjelokupne Majke. Uz Majke, Bare je u to vrijeme imao i svoj side-project, nazvan Hali Gali Halid (parodija na Halida Bešlića i Muslimovića), te je i objavio EP “VO-ZDRA” za Zdenka Franjića. No sudbina se, ne po prvi ni zadnji put, poigrala sa Majkama i nije im dopustila pretvoriti svoj dotadašnji kultni klupski status (posebice u Hrvatskoj i Sloveniji) u masovnu popularnost. Dogodio se rat.

U sastavu Bare, Zoran (Čalić), Željko (Korozija) i mali Jurica (Nižić) Majke 1993. snimaju svoj drugi album “Razdor” za T.R.I.P., podlabelu Croatia Recordsa, opet zahvaljujući Aleksandru Dragašu. Tekstove potpisuje Bare, glazbu Zoki, dok je produkcijski posao obavio Denyken. CD izdanje ovoga albuma obuhvaća i najveće hitove sa prvoga LP-a. Za prvu pjesmu s albuma “Krvarim od dosade” snimljen je i video spot.
1994. godine grupa, uz neprestano koncertno nastupanje, snima svoj treći album “Milost”, za izdavača “Heroinu Novu”, u sastavu: Bare (vokal), Korozija (bubnjevi), Dujma (ritam gitara), Kilmister (bas gitara), Zoki (solo gitara). Tekstove potpisuje Bare, a većinu glazbe Zoki, uz Dujmu i dvije stare pjesme za koje su glazbu napisali Duspara i pokojni Marin Pokrovac. Snimljen je i video spot za pjesmu “Ja sam budućnost”.

POGLEDAJTE: Ultimativni vodič kroz Ferragosto JAM

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari