Veliki povratak Explosive pozornice na Exit

Ovog ljeta pripremite se za najtvrđi zvuk na Petrovaradinskoj tvrđavi jer se najekstremnija pozornica EXIT festivala vraća u velikom stilu! U četiri dana na Explosivu predstavit će se 36 bendova iz 14 zemalja, od gerilskog undergrounda do svjetski popularnih mainstream imena.

Energija EXIT avanture toliko je žestoka da je prošlogodišnji Riffs & Beats eksplodirao u još jači program na Explosive pozornici koja će biti domaćin svim ljubiteljima metal, punk, rock i hardcore zvuka, uz bendove kao što su SABATON, MADBALL, 7 SECONDS, ARKONA, DEATH BEFORE DISHONOR, HELLER, HOBBS ANGEL OF DEATH, JAMBINAI i mnogi drugi!

 

Na samom otvaranju EXIT festivala, u četvrtak, 10. srpnja, zvijezde Explosive pozornice bit će MADBALL (SAD), brutalan njujorški hardcore sastav, koji je prije 25 godina osnovao tada dvanaestogodišnji Freddy Cricien, a koji danas važi za jednog od najodgovornijih tvoraca nekih od najvećih hitova koje je iznjedrila hardcore glazba. Njima će se pridružiti mlađi predstavnici američke hardcore scene, DEATH BEFORE DISHONOR.

Nakon turneje s Madball, Agnostic Front, Champion, Full Blown Chaos i Terror, kao i velikog uspjeha njihove pjesme ‘Break Through It All’, Death Before Dishonor dokazali su da su izrasli u veliko i traženo ime u hardcore svijetu. Isti dan na EXIT vraćaju se grčki PLANET OF ZEUS. Stoner metal gerila koja bez pauze nastupa širom Europe ovih dana objavljuje svoj najnoviji album i ekskluzivnu live premijeru istog izvest će baš u srpnju na Petrovaradinskoj tvrđavi. Uz njih će prvi dan EXIT festivala nastupiti i IN THE CROSSFIRE (SL), ROIR (RS), TIBIA (RS), ALL EXCEPT ONE (RS) i TONA (RS).

Headlineri drugog dana Explosive pozornice na EXIT festIvalu bit će, ni manje ni više, nego najpoznatiji ruski pagan metal bend, ARKONA. Spoj staroslavenskih etno motiva i metal zvuka, na čelu s atraktivnom Mašom simbolično odjevenom u vučju kožu, svrstava ih u najtraženije bendove današnje metal scene.

Iz Švedske nam u petak dolazi sastav 6TH AWAKENING, na čelu s još jednim razarajućim ženskim vokalom, Luisom Vilevik. Švedski sastav njeguje tradicionalan death black metal stil, s prepoznatljivim šmekom tamošnje škole, a nedavno su objavili najnoviji EP pod nazivom “Jartecknen”. Biser austrijske underground scene, predvođen Alainom Leonardom, ON/OFF CORPORATION, najbolji su predstavnici heavy industrial stila, a njihova svirka će vas natjerati da postanete instant fanovi, ukoliko to već niste. Njima se pridružuju i ELEGY OG MADNESS (IT), RISING DREAM (HR), CONCRETE SUN (RS), ASHEN EPITAPH (RS) i BURNING CIRCLE (RS).



Subota navečer ugostit će na Explosivu američki 7 SECONDS, jedan od najznačajnijih punk/hardcore bendova ikada, koji iza sebe ima brojna izdanja, tisuće koncerata i turneja te hitove koji se pjevaju zborno s visoko podignutim šakama. Tijekom proljeća, bend objavljuje svoj novi album ‘Leave A Light On’, prvi nakon 9 godina, a potom kreće na europsku turneju, gdje je jedan od koncerata upravo na Explosivu!

Dozu panka iz ’77. spremaju PIG IGNERENTS (UK), novi sastav nekadašnjeg frontmena The Ignerents, koji na repertoaru ima samo stvari ovog kultnog britanskog benda. Domaću podršku pružit će PROLEĆE, jedan od najoriginalnijih novosadskih punk/hardcore sastava, a iz Hrvatske dolaze SAŠA 21, novi bend Saleta Verude, gitariste legendarnih KUD Idijota, klasičan punk-rock trio s potpuno novim autorskim pjesmama. U subotu na Explosive dolaze i GUŽVA U 16-ercu (HR), HARDFACED (MK), SHOPLIFTERS (RS) i GOATMARE&HELLSPADES

Napokon, posljednjeg dana festivala mračnu svitu Explosive pozornice predvodit će velike heavy metal zvijezde, švedski SABATON, poznati po rasprodanim dvoranama širom svijeta, nezaobilaznim headlinerskim statusima na svim velikim festivalima, brojnim nagradama i zlatnim i platinastim tiražima.

Na EXIT dolaze u okviru aktualne turneje koja prati njihov najnoviji album ‘Heroes’, koji će se pojaviti u prodaji 16. svibnja. Domaću podršku pružit će kultni jugoslavenski thrash metal sastav, HELLER, koji je u 2014. najavio svoju povratničku turneju, na radost mnogobrojnih fanova u Srbiji i regiji. U nedjelju dolaze i pioniri thrash metal zvuka, australski HOBBS ANGEL OF DEATH, jedan od cjenjenijih bendova stare scene, predvođeni karizmatičnim Peterom Hobbsom. Željno se iščekuje i nastup južnokorejskog ambijentalnog metal benda JAMBINAI, koji će ove godine osvojiti Europu. Festival na Explosivu zatvaraju VIOLENTOR (IT), GOODBYE TO GRAVITY (RO), KOLAC (RS), kao i SPEED MERCHANTS (RS).

[blockquote]Petnaesto izdanje najboljeg europskog festivala je u znaku velike osmodnevne EXIT AVANTURE koja nas vodi na ROCK@EXIT festival 11. lipnja 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, na EXIT festival, koji se na istom mjestu održava od 10. do 13. srpnja, kao i na SEA DANCE festival od 15. do 17. srpnja na plaži Jaz, jednoj od najljepših plaža Jadrana.

EXIT je ove godine osvojio najprestižniju festivalsku nagradu, Najbolji europski festival, uz pomoć glasova više od 620.000 ljudi iz cijelog svijeta, u konkurenciji od 360 festivala iz 34.[/blockquote]

ULAZNICE – www.exitfest.org/sr/tickets/croatia
PRETPRODAJNA MJESTA – www.exitfest.org/sr/tickets/croatia/sellingpoints
FACEBOOK – www.facebook.com/exithr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari