Grad Osijek najavio početak radova na izgradnji IT parka u Gackoj ulici

U prostorijama Gradskog poglavarstva danas je održana tiskovna konferencija na temu izgradnje velikog IT parka u Gackoj ulici u Osijeku.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš sa suradnicima prezentirala je projekt i mjere koje dodatno poboljšavaju povoljno poduzetničko okružje za poslovanje IT/ICT tvrtki u Osijeku.

U prvoj fazi radova Grad Osijek do kraja godine započeti će radove na izgradnji komunalne i prostorne infrastrukture. U drugoj fazi planirana je izgradnja centralne zgrade veličine 5 tisuća kvadratnih metara.  Oko centralne zgrade nalazit će se parcele na kojima će IT tvrtke moći graditi svoje objekte.

Gamoš je podsjetila, da je najviše vremena proteklo u pregovorima s Poljoprivrednim institutom u svezi sa zamjenom zemljišta, što je okončano tek u listopadu prošle godine.

U međuvremenu Grad Osijek je donio Odluku o osnivanju Poduzetničke zone IT park, Program poticaja i olakšica za ovu poduzetničku zonu te izradio niz ključnih i veoma zahtjevnih dokumenata kao što su: Idejno-arhitektonsko rješenje, Parcelacijski elaborat, Elaborat procjene vrijednost prava građenja, Prijedlog javnog poziva za osnivanje prava građenja i Prijedlog ugovora o osnivanju prava građenja.

Grad Osijek time je poduzeo sve neophodne korake za objavu Javnoga poziva za osnivanje prava građenja. Ipak, pričekat će se provedba parcelacijskog elaborata u Katastru, koja temeljem dosadašnje prakse i definiranih zakonskih rokova ne će poremetiti daljnji slijed realizacije ovog projekta.

Podsjetimo, IT park je strateški projekt Urbane aglomeracije Osijek i 85% financiranja planirano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj te alocirano kroz mehanizam Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) u iznosu od 2 milijuna eura.

SiB.hr
FOTO: Dubravka Petric/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari