brojne medalje

Novi uspjesi mladih gimnastičarki i gimnastičara iz Sokol Centra

Mladi osječki gimnastičari izvrsni na 2. kolu Regije Istok

Vikend iza nas obilovao je izvrsnim gimnastičkim rezultatima za osječki klub iz Sokol Centra – naime, nastupi najmlađih natjecatelja Gimnastičkog društva Osijek – Žito donijeli su odlične vijesti iz Slavonskog Broda, Vinkovaca i Osijeka čime su pokazali da su vrsnom formom na dobrom putu da na predstojećem Prvenstvu Hrvatske upravo u Osijeku se okite najvažnijim medaljama svoje dosadašnje natjecateljske karijere.

Mlade gimnastičarke pod vodstvom trenerice Karle Kovačević u Slavonskom Brodu u subotu te u Osijeku u nedjelju ostvarile su vrsne rezultate na 3. kolu kvalifikacija za Kup i Prvenstvo Hrvatske u slobodnom i obveznom programu te su svom matičnom klubu donijele vrijedne bodove za nastavak sezone.

Mlade gimnastičarke osvojile su ekipno 1. mjesto u slobodnom programu kao i pojedinačne medalje: Ema Putar – 1. mjesto, Katla Strmečki – 2. mjesto, Lota Kopić – 6. mjesto.

Odličan nastup natjecateljice GD Osijek – Žita imale su i u slobodnom programu koje je u nedjelju organizirano upravu u osječkom “domu gimnastike”, Sokol centru.

Univerzalni program: 1. mjesto – ekipno, 1. mjesto – Tara Pačarek, 2. mjesto – Anja Garić Mocković, 3. mjesto – Greta Filipović.

U2 program: 2. mjesto – Pavla Sršić.

Pored svojih klupskih kolegica, sjajne rezultate na 3. Kolu Kupa Hrvatske za Regiju Istok u Vinkovcima najmlađi dječaci osječkog kluba iz Sokola opet su pokazali zavidnu formu i u Osijek donijeli niz odličja i to:

Univerzalni program, dječaci mlađi – pojedinačno: 1. mjesto – Luka Damjanović
Univerzalni program – dječaci stariji – ekipno: 1. mjesto
Univerzalni program – dječaci stariji – pojedinačno: 1. mjesto – Adrian Adamček, 2. mjesto – Jakov Mađarević, 3. mjesto – Niko Burić, 4. mjesto – Petar Matošević, 5. mjesto – Niko Pušić, 6. mjesto – Šimun Kečkeš.

Obavezni program – kadeti – pojedinačno: 2. mjesto – Domagoj Ivić.

O izvrsnom radu mladih osječkih trenera, riječi hvale ima i njihov mentor Boris Čulin: “Izuzetno smo zadovoljni radnom naših mladih trenerskih snaga, a dokaz dobrog rada su svakako rezultati osvojeni na 1. i 2. kolu Regije Istok. Veliki cilj nam je kontinuirano raditi na stvaranju novih gimnastičkih selekcija u našem Sokolu i po svemu sudeći smo na dobrom smo putu. Sretni smo što ćemo na predstojećem Prvenstvu Hrvatske u lipnju u Gradskom vrtu kojem smo po treći put zaredom domaćini, izvesti tim koji će, uz naše seniore, konkurirati za najsjajnija odličja”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari