značajni uspjeh

Grand prix Croatia: Četiri medalje za Karate Akademiju Osijek

PR

Na ovogodišnjem Grand prix-u osječki klub osvojio je čak četiri medalje

Dana 20. ožujka 2022. u Samoboru je održano Međunarodno karate natjecanje Grand prix Croatia na kojemu su nastupili i članovi Karate Akademije Osijek.

Na natjecanju je sudjelovalo 1800 natjecatelja iz 33 zemlje.
S obzirom na masovnost ovoga natjecanja, konkurencija je bila velika.
Članovi Karate Akademije ostvarili su zapažen rezultat te u grad Osijek donose čak četiri velike medalje sa međunarodnog karate natjecanja.

Najbolji među članovima Akademije bio je LUKA MESIĆ koji je  u kategoriji dječaka 2012, 2013 godište borbe +43 kg osvojio Zlatnu medalju, pobijedivši u prvom kolu predstavnika Kosova sa rezultatom 6:1 te u finalnoj borbi superiorno pobjeđuje predstavnika Italije 8:0. i tako dolazi do Zlatne medalje.

Nadomak Finala bio je ANTE OGREBIĆ koji je u prvom kolu pobijedio predstavnika Francuske 4:1, da bi u polufinalu izgubio od predstavnika Slovačke 2:1, te kroz repasažnu borbu za treće mjesto pobijedio hrvatskog predstavnika rezultatom 4:2 te se popeo na postolje kao treće plasirani.

Do trećeg mjesta došao je i TONI ČUPIĆ, u kategoriji dječaci 2013 godište – 39 kg, koji je u prvom kolu naišao na nešto spremnijeg borca iz Slovačke te nažalost gubi borbu.
S obzirom da predstavnik Slovačke dolazi do finala, Toni dolazi do borbe za broncu kroz repasaž i pobjeđuje predstavnika Italija sa rezultatom 2:0 i osvaja brončanu medalju.

U Kategoriji Djevojčice 2013 godište do 27 kg JOSIPA ĆUK u prvom kolu gubi borbu od iskusnije protivnice iz Hrvatske te se kroz repasažnu borbu i pobjedom okitila brončanom medaljom.

Članovi Karate Akademije Osijek jedini klub od svih klubova iz Osječko – baranjske Županije koji se vratio kući sa osvojene četiri Medalje sa ovako prestižnog međunarodnog karate natjecanja.
Ekipu na natjecanju vodio je glavni trener i predsjednik kluba GORAN MESIĆ.
 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari