nebeski skokovi

Australac skočio rekordno u Gradskom vrtu, Horvatu rezultat sezone

Sjajna skakačka večer u Gradskom vrtu opravdala je očekivanja

Protekle je srijede, pred brojnom publikom dvorane Gradski vrt, održan peti po redu Međunarodni dvoranski atletski miting “Memorijal Josip Gašparac”.

Velik interes domaćih, ali i inozemnih natjecatelja i natjecateljica, među kojima su se našli neki od najboljih europskih, pa i svjetskih skakača s motkom, rezultiralo je odlukom organizatora, Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek, da se natjecanje održi u dva dana.

Svečano otvorenje Memorijala, popraćeno vrhunskom produkcijom te pratnjom DJ-a i spikera, donosi adrenalinsku borbu najboljih europskih i svjetskih predstavnika skoka s motkom u elitnoj muškoj A skupini, a najviše simpatija publike prikupio je osječki predstavnik i dvostruki Olimpijac, Ivan Horvat.

Pobjedu na kraju odnosi zvijezda večeri, Australac Kurtis Marschall (5,66m) koji postavlja novi rekord mitinga. Srebro osvaja Kinez Huang Bokai (5,61m), dok Francuz Mathieu Collet osvaja broncu (5,61m). Četvrto mjesto podijelili su Riccardo Klotz iz Austrije i Robert Renner iz Slovenije (5,51m).

Osječanin Ivan Horvat natjecanje je završio na šestom mjestu s istom visinom kao njegovi prethodnici (5,51m) i najboljim rezultatom sezone.
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari