zdrav roditelj - zdravo dijete

Iskustva trudnica pokazala kako se i u trudnoći može uspješno vježbati

Odlična iskustva na besplatnim radionicama za trudnice u osječkom Sokolu Centru

Besplatne rekreacijske radionice za trudnice dio su projekta “Zdrav roditelj – zdravo dijete” koji ima za cilj sadašnjim i budućim roditeljima djece do 3 godine starosti osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece. Navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek – Žito uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

Do sada su održane dvije besplatne radionice za trudnice (siječanj i veljača), a cilj istih je umjerenom tjelesnom aktivnošću zadržavati i razvijati osnovnu fleksibilnost tijela koja će svim polaznicama uvelike pomoći održati za vrijeme trudnoće i vratiti nakon porođaja zdravu tjelesnu formu.

“Radionica u Sokolu bila mi je odlična! Atmosfera je bila izuzetno ugodna i lijepo se povezati sa ostalim trudnicama. Naučila sam puno vježbi koje ću početi primjenjivati kod kuće te se nadam grupi treninga za trudnice u budućnosti kako bi mogle trenirati i izmjenjivati iskustva. Vježbanje u trudnoći je definitivno bolje uz ovako stručne trenere te se zaista nadam nastavku treninga.”, zadovoljno je istaknula Nataša Grbeš Martinov, polaznica radionice.

Sljedeća radionica održati će se u ožujku te će sve zainteresirane buduće majke, koje su propustili dosadašnje radionice, imati priliku naučiti nešto novo o tjelesnoj aktivnosti u trudnoći.

“Dosadašnje radionice prošle su odlično, sve prijavljene polaznice bile su izuzetno zainteresirane za rad i stjecanje novih znanja. Definitivno bih preporučio svim trudnicama da se prijave na radionice jer smatram da im to pruža veliko znanje koje je primjenjivo tijekom gotovo svih trudničkih mjeseci”, zaključio je Daniel Zečević, voditelj rekreacije.

Pozivaju se sve trudnice koje su zainteresirane uključiti se u ciklus besplatnih radionica u Sokol Centru da se jave na kontakt ivana@gdosijek.hr kako bi rezervirali mjesto u budućim terminima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari