sportska akademija

U Osijeku otvorena najmodernija dvorana za borilačke sportove

OBŽ

Uz klupske treninge, u Sportskoj akademiji održavat će se i treninzi Krav Mage, kettlbella, kondicijske pripreme sportaša, sportske škole za djecu te drugi slični programi

Osijek je od jučer bogatiji za još jedan sportski prostor namijenjen borilačkim sportovima. Dva sportska kluba, Martial Artis Osijek i Sveti duh iz Osijeka otvorili su u Radićevoj ulici u Osijeku Sportsku akademiju koja pruža vrhunski opremljen prostor za sportaše i rekreativce koji se bave borilačkim sportovima. Klubovi surađuju posljednjih pet godina, a do sada su treninge održavali na različitim lokacijama.

“Jedan smo od najtrofejnijih borilačkih klubova Osijeka, Osječko-baranjske županije i Hrvatskog kickboxing saveza. Od svoga osnutka do danas deset puta smo bili organizatori velikih, što domaćih, što međunarodnih kickboxing natjecanja u Gradu Osijeku”, rekao je Tomislav Bilandžić, tajnik KBK Sveti duh.

Uz klupske treninge, u Sportskoj akademiji održavat će se i treninzi Krav Mage, kettlbella, kondicijske pripreme sportaša, sportske škole za djecu te drugi slični programi.

“Ovo je veliki iskorak za sve nas, cilj nam je bio stvoriti uvjete za treninge vrhunskih sportaša, ali i rekreativaca, omogućiti dodatne termine i sadržaje za djecu kako bi svi sugrađani mogli pronaći ponešto za sebe”, rekao je voditelj Sportske akademije Dragan Franjković, inače voditelj sportske udruge Martial Arts Osijek.

Sportska akademija nudi oko 400 četvornih metara teretane i dvorane s tatami podlogom te svlačionicu i druge prostorije, a u planu je i širenje na dodatnih 500 četvornih metara prostora za treninge borilačkih sportova.

“Riječ je o sportovima koji su u ogromnom uzletu, a Osječko-baranjska županija snažno podupire sve sportske aktivnosti na svom području. Uvijek ističem kako je sport bitan za razvoj čovjeka od najranije dobi, sport vas uči i pobijediti i izgubiti, a često uspijeva kod djece ispraviti ono što ne mogu ni roditelji, ni škola i društvo”, rekao je župan Ivan Anušić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari