Odličan Marko Družijanić na taekwondo turniru u Hamburgu

Ovog vikenda 12. i 13.03.2011. godine održan je još jedan u nizu taekwondo turnir "German open" u Hamburgu na kojem je nastupio i Osječanin Marko Družijanić predstavljajući Hrvatsku reprezentaciju u kategoriji do 80 kg.

German open je jedan od G1 turnira pa prema tome rezultati ovoga turnira zapisiju se na vodećim tablicama i prikupljaju se bodovi za Olimpijske predstavnike. Na turniru je nastupilo 1264 boraca iz cijelog svijeta.
Naime, German open je tzv. okupljalište kreme taekwondo-a.
Podsjetimo Družijanić je ove godine dobio priliku trenirati sa najboljima i zaista je podigao rang vlastitog znanja i vještine, te nakon uspješno odrađenog pozivnog turnira Hrvatskog taekwondo saveza, otišao je opravdati svoje znanje.

U kategoriji 80kg ukupno je bilo prijavljeno 68 kvalitetnih borca. Markov ždrijeb bio je sve samo ne jednostavan i lagan. U prvom kolu dobiva Šveđanina Mohamed Waila kojeg stručno pobjeđuje s velikom razlikom 6-1. U drugom kolu mu dolazi Jordanac Nabile Talal kojeg pobjeđuje na zlatni bod. Na Markovu žalost, slijedeće kolo nije uspio pobijediti. Rus Shakhbanov Aydemir, inače trostruki juniorski europski prvak, bio je za dlaku jači i Marko tom borbom završava natjecanje. Svakako treba naglasiti kako kobni Rus završnici turnira završava drugi. To samo dokazuje Markovu kvalitetu i činjenicu da je spreman parirati vrhunskim boricima koji već godinama imaju izdrađenu karijeru u vrhu svijetskog taekwondo-a.

Trener Damir Zahirović, nakon što je pogledao snimke borbi iz Njemačke za Marka ima samo riječi hvale. “Odradio je posao najbolje što je mogao, sve što smo trenirali uspješno je realizirao, a uski poraz protiv drugoplasiranog Rusa za našeg Marka može biti samo dodatni poticaj za nastavak uzlazne taekwondo karijere koju je uspiješno počeo graditi u seniorskim vodama.
Pred Osječkim seniorima sada je državno prvenstvo 26.03.2011. koji će odrediti A reprezentativca u njegovoj kategoriji. Svaka čast Marko, samo tako dalje!

Tekst: sib.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari