Osječani poharali Budimpeštu

U nedjelju 15.5.2011., članovi Osječkog Kluba Brazilske Jiu Jitse nastupili
su na turniru u Budimpešti, pod organizacijom Gracie Barre. I ovoga puta Osječani su poharali mađarsku prijestolnicu, uzevši čak sedam odličja.

U nedjelju 15.5.2011., članovi Osječkog Kluba Brazilske Jiu Jitse nastupili su na turniru u Budimpešti, pod organizacijom Gracie Barre. I ovoga puta Osječani su poharali mađarsku prijestolnicu, uzevši čak sedam odličja.


U kategoriji do 75 kg Andrej Jovanović okitio se brončanom medaljom. Nakon niza krasnih pobjeda, izgubio je borbu za ulazak u finale te je do medalje došao pobjedivši u repasažu.
U kategoriji do 95kg oba finala pripala su osječkim borcima, Marku Kutleši i Ivici Tadjanovu gdje je u prijateljskom okršaju zlato pripalo Ivici, a Marku srebro.

U kategoriji 95+ kg priliku za ulazak u finale propustio je Goran Vidaković. Izgubivši od Mađara za ulaz u finale, do bronce je došao pobjedom u repasažu. S druge strane ždrijeba ulaz u finale osigurao je Saša Milinković, ali je mađarski protivnik ponovno došao do pobjede te se Saša morao zadovoljiti srebrnom medaljom.
Nakon borbi u svojim kategorijama, osječki borci nastupili su u apsolutnoj kategoriji u kojoj se natječu sve težinske kategorije. Sjajnim borbama Saša je ponovno osigurao ulazak u finale gdje ga je čekao klupski kolega Miro Erkapić te je tako i ovo finale pripalo Osječanima.

U laganom sparingu nakon kraće  borbe u hrvačkom klinču Miro Erkapić osigurao je zlato, a Saša se još jednom morao zadovoljiti broncom.
Napomenimo samo da je i Jurica Žanić bio jako blizu medalje, ali tri pobjede nisu bile dovoljne.

Na turniru su nastupili i Radivoje Karaica i Marko Jovanović, ali su kao i Jurica izgubili u borbama za medalju.
Bio je ovo samo još jedan turnir u nizu na kojem su osječki borci pokazali svoju kvalitetu i odličnu formu, ali ujedno i kontrolni ispit za nadolazeće Europsko prvenstvo u grapplingu koje ih očekuje u lipnju u Ukrajini, gdje će hrvatske boje braniti Ivica Tadijanov, Saša Milinković i Vedran Budetić.



SIB.hr
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari