Klub brazilske jiu-jitse još jednom potvrdio kvalitetu

Kako smo i najavili osječki klub brazilske jiu-jitse ovoga vikenda sudjelovao je na vrlo jakom međunarodnom turniru u Karlovcu. U konkurenciji 180 boraca iz 9 zemalja Osječani su polučili izvrsne rezultate.

Klub sa najviše zlatnih medalja na turniru tako je povećao svoju i ovako veliku kolekciju za 5 zlatnih i 4 brončane medalje. Goran Gagro bio je treći do 88,3 kilograma za bijele pojaseve, Jurica Žanić (-88,3 kg) i Marko Kutleša (-100,5 kg) također su bili brončani, ali u konkurenciji plavih pojaseva, Goran Vidaković u konkurenciji smeđih i ljubičastih pojaseva do 100,5 kg zauzeo je 3. mjesto. Izvrsni Dominik Livaja nakon 3 atraktivne borbe u kojima je prisilio svoje protivnike na predaju okitio se zlatom do 88,3 kilograma za plave pojaseve, također u konkurenciji plavih pojaseva ali do 100,5 kg već standardno odličan bio je Saša Milinković i zauzeo 1. mjesto.

Ono što se najviše cijeni na turnirima brazilske jiu-jitse jest apsolutna kategorija gdje pravo imaju prijaviti se svi borci bez obzira na kilažu, Osječani su kao tornado prošli kroz dvije apsolutne kategorije. Marko Kutleša u apsolutnoj kategoriji za plave pojaseve bio je 1., a u apsolutnoj za ljubičaste i smeđe pojaseve osječki trener i osoba koja je najzaslužnija za izvrsne rezultate Nikola Morača bio je također 1., Nikola je osvojio i svoju kategoriju do 76 kg, na turniru su još nastupili Marko Jovanović, Vedran Orkić i Miro Erkapić koji su na žalost ostali bez medalja. Nakon 3 vikenda zaredom Osječani napokon imaju kratki odmor, ali već 4. studenog očekuje ih kadetsko i juniorsko svjetsko prvenstvo u susjednoj Mađarskoj. I za kraj uživajte u finalnoj borbi Nikole Morače (plavi kimono)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari