Lelić i Dragičević najsportaši Našica

Sportska zajednica Grada Našica i Grad Našice održali su u hotelu Park u Našicama svečanu dodjelu nagrada najboljim sportašima i ekipama za 2011. godinu.

Uvodne riječi uputili su predsjednik Športske zajednice Josip Pavlus i gradonačelnik Našica Krešimir Žagar, koji su istaknuli da Našice mogu biti ponosne na šport i postignuća.

Najuspješnijim sportašem godine proglašen je Franjo Lelić iz RK Nexe, a titulu najuspješnije sportašice je odnijela Carmen Dragičević iz Ženskog odbojkaškog kluba Našice. Lelić ima tri nastupa za seniorsku reprezentaciju Hrvatske i 35 nastupa za mlađe reprezentativne kategorije. Jedan je od najboljih igrača RK NEXE, oslonac momčadi i uzor mladima.

Sretan sam i počašćen što sam dobio nagradu. Mislim da je to dokaz kvalitetnog i kontinuiranog rada kroz dugi niz godina. Zahvalio bih kolektivu jer bez njega ne bi bilo ni moje nagrade – kazao je Lelić.


Foto: rknexe.hr

Odbojkašica Dragičević sa svojih 16 godina jedna je od najzaslužnijih za izvrsne rezultate koje ŽOK Našice postiže u 2. hrvatskoj odbojkaškoj ligi Istok, a koji je polusezonu 2011./2012. završio na 3. mjestu. Ako bude uspješan i u proljetnom dijelu sezone, smiješi mu se naslov prvaka.

Nisam očekivala da ću biti proglašena sportašicom godine. Ovo mi je prva nagrada i jako sam sretna. U klubu sam sedam godina i drago mi je da je prepoznat moj rad. Ova nagrada pripada i mojim suigračicama jer bez njih ne bih ovdje bila – istaknula je Dragičević.

Toni Dundović iz RK Nexe i Dinko Korade iz KK Našk proglašeni su najboljim mladim sportašima. Odličnim nastupima Dundović se izborio za člana prve seniorske momčadi i upisao se u listu strijelaca SEHA lige i EHF Kupa. Perspektivni Korade, učenik drugog razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije, u protekloj godini odigrao je 20 seniorskih utakmica za KK Našk. Šahistkinja Neomi Grgić, članica ŠK Radnik, najbolja je mlada sportašica. Prošle je godine ostvarila niz odličnih rezultata, od kojih je najveće i najvažnije osvojeno 2. mjesto na državnom kadetskom natjecanju do 15 godina. Istaknula se i plasmanom na europsko ili svjetsko prvenstvo 2012. godine.
[blockquote]RK NEXE I ŠK RADNIK NAJBOLJE EKIPE

Kod najbolje sportske ekipe i dalje vlada dominacija RK Nexe – zasluženo, jer su Našičani trostruki viceprvaci Hrvatske, sudionici SEHA lige i EHF Kupa. Najuspješnijom mladom ekipom proglašena je ženska kadetska ekipa ŠK Radnik iz Velimirovca u sastavu Neomi Grgić, Lucija Bušljeta, Mia Horvat, Dajan Lončar i Kristina Lijić. Djevojke su u 2011. osvojile 1. mjesto u Slavoniji i Baranje, te 3. mjesto na državnom prvenstvo.

Posebnu nagradu za promicanje sporta dobili su NK Lađanska i NK Lila.[/blockquote]

Tekst: Snježana Fridl (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari