Đakovčani najbolji juniori Prvenstva Europe u brazilskom Jiu-Jitsu

Proteklog vikenda u Lisabonu je održano Otvoreno prvenstvo Europe u brazilskom jiu-jitsu, koje u svijetu slovi kao jedno od najjačih, odmah iza prvenstva Svijeta i prvenstva Brazila, što potvrđuje i 2.200 prijavljenih natjecatelja iz cijeloga Svijeta.


Proteklog vikenda u Lisabonu je održano Otvoreno prvenstvo Europe u brazilskom jiu-jitsu, koje u svijetu slovi kao jedno od najjačih, odmah iza prvenstva Svijeta i prvenstva Brazila, što potvrđuje i 2.200 prijavljenih natjecatelja iz cijeloga Svijeta.

Borci đakovačkog Jiu-Jitsu kluba i ove su godine sudjelovali na ovom prestižnom natjecanju, na kojem su uspjeli osvojiti rekordnih 8 odličja, čime su proglašeni najboljim juniorskim timom u Europi, iako su svi zapravo još kadeti.

Boje đakovačkog Jiu-Jitsu kluba branili su Iva Mihalj, Denny Vuković, Domagoj Horvat, David Zovko, Tomislav Bunoza i Hrvoje Cicvarić, koji su osvojili 2 zlatne i 6 srebrnih medalja. Tako su Iva Mihalj i Tomislav Bunoza postali prvaci Europe, Iva u apsolutnoj kategoriji, a Tomislav u kategoriji do 64 kg.

Srebrna odličja osvojili su Iva Mihalj u kategoriji do 65 kg, Hrvoje Cicvarić u kategoriji do 58 kg, David Zovko u kategoriji do 74 kg i u apsolutnoj kategoriji mlađih juniora, te Denny Vuković u kategoriji do 84 kg i apsolutnoj kategoriji starijih juniora.

Od đakovčana još je nastupio i Domagoj Horvat, koji je u poluteškoj kategoriji osvojio 5. mjesto.

Posebno treba istaći mladog Tomislava Bunozu koji je sve svoje protivnike polugama na ruke primorao na predaju prije kraja borbe, dok je borba večeri u konkurenciji juniora, bilo finale starijih juniora (17-18 godina), u kojem se šesnaestogodišnji Denny Vuković (prošlogodišnji juniorski prvak Europe u BJJ i kadetski prvak Svijeta u grapplingu), koji je do finala deklasirao Engleza Rivera Dillonaprvaka teške kategorije, Amerikanca Hamzeha Al-Rasheedaprvaka poluteške kategorije i Brazilca Alexandra Viccenteaviceprvaka srednje kategorije, borio s Amerikancem Angelom Guerrerom – Bardenom, kojeg trenira i u čijem je kutu sjedio peterostruki svjetski prvak Brazilac Saulo Ribeiro. Unatoč fizičkoj nadmoći, Denny je ipak izgubio rezultatom 2:0, te tako postao drugi najbolji junior Europe u brazilskom jiu-jitsu.

Đakovčane je na Prvenstvu Europe predvodio njihov trener Željko Vuković, koji svoje borce ove godine planira voditi i na Prvenstvo Svijeta u brazilskom jiu-jitsu, koje se tradicionalno početkom lipnja održava u Los Angelesu, te Prvenstvo Svijeta u grapplingu, koje će se krajem kolovoza održati u Švicarskoj.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari