Održan Feniks Bodo kup 2012.

17.03.2012 U dvorani Sutinska vrela u Zagrebu održan je Feniks budo sport kup 2012 u organizaciji taekwondo kluba Feniks. Na turniru se okupilo natjecatelja iz 5 zemalja. Uz tradicionalno brojne domaće natjecatelje sudjelovali su borci iz Mađarske,Srbije,Slovenije i Slovačke.

17.03.2012 U dvorani Sutinska vrela u Zagrebu održan je Feniks budo sport kup 2012 u organizaciji taekwondo kluba Feniks. Na turniru se okupilo natjecatelja iz 5 zemalja. Uz tradicionalno brojne domaće natjecatelje sudjelovali su borci iz Mađarske,Srbije,Slovenije i Slovačke.

Kombinirani nacionalni tim Mađarske predvodio je broj od 59 klubova.U sportskoj borbi, formama i kicku natjecalo se 640 natjecatelja. 

Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub Osijek sa 13 natjecatelja: mlađi kadeti Luka i Josip Grabar (-27kg), Denis Bakunić (-39kg) i mlađa kadetkinja Tara Šalić(+51kg),kadeti Filip  Jelošek(-37kg) i Borna Kufner (-45kg), kadetkinje Hana Marković (-37kg), Elvina Teofilović (-41kg), Laura Zahirović (-44kg) i Mia Edl (-47kg), te seniori koji su se borili u olimpijskim kategorijama Marko Žuljević (-80kg) i Mario Čačić (+80kg) i seniorka Marina Džapo (-67kg)

Mlađi kadeti Josip i Luka Grabar na turnir su prvenstveno došli skupljati iskustvo jer im je ovo prvi razlikom u prvom kolu, ostavivši dojam da bi uskoro mogli puno više napraviti na ovakvim turnirima.turnir ovakve jakosti u karijeri i drugi oćenito. Pružaju dobar otpor i na kraju ipak gube tjesnom U konkurenciji mlađih kadeta do 39kg Denis Bakunić zablistao je kao prava zvijezda i okrunio se zlatnoj medaljom nanizajući pobjede 20:7, 22:3, 26:12, 18:6! Totalnim deklasirajućim rezultatima osigurao si je titulu najboljeg mlađeg kadeta turnira i za to dobio prigodni pehar i poklon sponzora natjecanja dobok (taekwondo odijelo) koji će mu dobro doći u daljnjem treniranju!

U polufinalnim borbama zaustavljeni su mlađa kadetkinja preko 51kg Tara Šalić, kadetkinja do 41kg Elvina Teofilović, senior preko 80kg Mario Čačić, te seniorka do 67kg Marina Džapo koja gubi na zlatni bod od kasnije pobjednice turnira, koji osvajaju brončana odličja. 

Na natjecanju korak do medalje ostaju Laura Zahirović izgubivši na zlatni bod, Mia Edl, Hana Marković i Borna Kufner, dok su Filip Jelošek i Marko Žuljević već u prvom kolu naletjeli na kasnije pobjednike turnira.

Izuzetno sam sretan zbog uspjeha mladog Denisa Bakunića koji će očigledno ove godine imati svoju godinu i na kojeg će klub moći računati sa punim pravom. Ostatku ekipe čestitam na borbenosti i nadam se da će na sljedećim turnirima imati više sportske sreće.” – izjavio je Damir Zahirović trener kluba.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari