Prva motocross utrka u Osijeku – 15.04.2012.

Prva ikada motocross utrka u Osijeku koja se održava na novoj osječkoj motocross stazi 15.4.2012. Dođite u velikom broju i podržite  vozače i organizatore.

Prva ikada motocross utrka u Osijeku koja se održava na novoj osječkoj motocross stazi 15.4.2012. Dođite u velikom broju i podržite  vozače i organizatore.


Do 15. travnja mora biti u potpunosti završena motocross staza koju financira grad Osijek vlastitim sredsvima jer se tada održava pozivna utrka za prvenstvo Republike Hrvatske, koja će ujedno biti i utrka za licenciranje staze.

Kako sada izgleda, tako će i biti. Već sada na motocross stazi gotovo svakodnevno treniraju i voze ljubitelji ove vrste sporta.

Kroz nekoliko godina Osijek će postati centar oktanskih sportova. Ambiciozan je to plan gradske uprave o čijim detaljima nas je upoznao pročelnik za gospodarstvo Zvonimir Prgomet.

Motocross prvenstvo Hrvatske, Mega moto susreti, izgradnja 4,5 km asfaltne staze, spektakl King of Europe…Događaji su to koji će neosporno zaljubljenicima u oktanske sportove izvući osmijeh na lice.

– Izgradnja adrenalinskog parka se sastoji od dvije faze. Prva faza je motocross staza koju financiramo vlastitim sredstvima i koja mora biti gotova do 15.4. kada se održava pozivna utrka za prvenstvo RH, koja će ujedno biti i utrka za licenciranje staze – ističe Prgomet.

Na 1. međunarodnoj pozivnoj utrci očekuje se dolazak stotinjak natjecatelja iz zemlje i inozemstva. Treninzi će se održati od 9 do 12 sati, u pauzi prije samog natjecanja organiziran je spektakularan FMX SHOW (freestyle motocross vratolomije sa atraktivnim skokovima i različitim trikovima), dok utrka počinje u 13 sati, a završit će predvidivo do 17 sati nakon čega slijedi proglašenje pobjednika. Cijena ulaznice je simboličnih 10 kuna.

Na ovoj utrci Hrvatski moto savez licencirat će osječku stazu kako bi se 24. lipnja ove godine moglo održati prvenstvo Hrvatske u motocrossu. Zanimljivo je napomenuti kako su članovi Udruge Moto-sport Osijek na ovoj stazi volonterski radili pune dvije godine, uz logističku potporu Grada i gradskih tvrtki, a ona je samo prvi dio Adrenalinskog parka uz Zračnu luku Čepin. Staza je duga 1560 metara, širina joj je minimalno 8 metara, ima 11 skokova na površini od 3 hektara, a tu su i dvije FMX rame i doskoci za free-style motocross.

Budući da je riječ o povijesnom događaju u gradu Osijeku, o začetku nove tradicije, nadamo se da ćete u svojim medijima najaviti ovu važnu utrku, te pozvati svoje gledatelje, čitatelje i slušatelje na motocross stazu kako bi podržali natjecatelje!

[span class=camera]GALERIJA: GALERIJA: Motocross u Osijeku[/span]
NOVČANE NAGRADE za prvih 5 u MX2 I MX OPEN (1.=1000kn, 2.=800 kn, 3.=600 kn, 4.=400 kn, 5.=200 kn)
Za MX 85, 65, 50 prvih 3 (1.=300kn, 2.=200kn, 3.=100kn)
Za Freestyle motocross novčane i sponzorske nagrade. Kontaktirajte Moto-sport Osijek za više informacija!

VIDEO:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari