King of Europe – najveći moto spektakl krajem kolovoza u Osijeku [raspored natjecanja]

Osijek, odnosno novi Adrenalinski park, ove će godine biti domaćin prestižne automobilske priredbe - u Slavoniju stiže organizacija King of Europe (KOE).

Osijek, odnosno novi Adrenalinski park, ove će godine biti domaćin prestižne automobilske priredbe – u Slavoniju stiže organizacija King of Europe (KOE).

KOE je, pojašnjava pročelnik za gospodarstvo grada Osijeka, Zvonimir Prgomet, elitna europska organizacija koja djeluje u 20 zemalja te se može pohvaliti organizacijom više od 90 vrhunskih utrka.

Osječke utrke su prepoznate u cijeloj Europi, a kako iz utrke u utrku imamo sve više stranih vozača, tako su i strani promotori prepoznali potencijal našeg grada i naše organizacije, te nam je nakon posjeta KOE delegacije 2011. ponuđen potpis ugovora i uvođenje Hrvatske kao nove države u sustav KOE natjecanja, te grada Osijeka kao prvog domaćina”, kažu Prgomet i predsjednik AK Slavonija Rudolf Kalkan.

Priredba traje od 31. kolovoza do 2. rujna, a osim samih drift i drag  utrka gledatelji će imati priliku vidjeti i nezaobilazni sexy car wash i sve ono što ide uz oktanski sport.

Ovlašteni medijski partneri KOE organizacije su Motors TV, Eurosport, Arab Motors TV, Russian Extreme TV, Katana Team. Uz 76 zemalja diljem četiri kontinenta (Azije, Afrike, Europe i Oceanije), te dostizanje do 68 milijuna TV gledatelja, KOE će u 2012. godini biti treća najgledanija drift emisija u svijetu. Svaku utrku prati i petominutni video u kojem je predstavljen i grad domaćin. Sve to, uz naše dosadašnje medijske partnere, među kojima je i Glas Slavonije, osigurat će pravu lokalnu, nacionalnu i međunarodnu promociju”, ističu Prgomet i Kalkan.

{vimeo}14925365{/vimeo}

Uz drift utrku King of Europe, istoga  vikenda održati će se i deveti po redu Osijek Street race show te Croatian drift challenge. Najveća novost je to što će neke utrke održati u noćnom terminu, a raspored pogledajte na priloženom rasporedu.

Tekst: SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari