VIDEO: Krav Maga na Srednjici

Krav Maga je izraelska borilačka vještina e prihvaćena kao obrana od golorukih i naoružanih napadača. Metoda je to borbe koja obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu nasilja i napada. Krav Maga obučava samoobranu, borilačke i borbene vještine, kao i zaštitu drugih, a sve to na jedinstven i jednostavan način.

Ovih smo dana u Osijeku mogli vidjeti seminar na otvorenom o borilačkoj vještini Krav Maga.

Krav Maga je nastala u Izraelu pod pritiskom realnih životnih zahtjeva a riječ je o praktičnoj metodi borbe koja obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu nasilja i napada. Krav Maga obučava samoobranu, borilačke i borbene vještine, kao i vještine zaštite drugih, a sve to na jedinstven i jednostavan način učenja. Borbeni sustav iz Izraela kojeg primjenjuje vojska i policija.

Željko Riha, koji je i odradio pokazni trening, nedavno se iz Zagreba preselio u Osijek i sada nastoji kod Slavonaca, građana prenjeti znanja i vještine ovog borbenog sustava.

Čovjek se uvjek može naći u opasnosti a upravo tehnike Krav Mage mogu mu spasiti život od nasrtaja napadača s bilo kakvom vrstom oružja. U Osijeku na srednjoškolskom igralištu na otvorenom treningu Krav Mage nije bilo puno ljudi no, zanimanje za ovaj borilački sustav inače je sve veće u Hrvatskoj. Djeluje nekoliko profesionalnih organizacija Krav Mage, a sve se više ona uči i u borilačkim klubovima.

Više pogledajte u video prilogu.

Tekst i video: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari