Ivan Horvat – najmlađi atletičar na Olimpijskim igrama!

Naš treći osječki Olimpijac skakač s motkom Ivan Horvat sutra će u Londonu pisati povijest kao drugi najmlađi hrvatski predstavnik na Olimpijskim igrama.

Naš treći osječki Olimpijac skakač s motkom Ivan Horvat sutra će u Londonu pisati povijest kao drugi najmlađi hrvatski predstavnik na Olimpijskim igrama. Horvat je ostvario izniman uspjeh samim plasmanom u London, a svaki rezultat iznad njegove norme bit će veliki uspjeh.


18- godišnji skakač s motkom Ivan Horvat najmlađi je hrvatski Olimpijac u Londonu, i uopće najmlađi atletičar na ovim ljetnim Olimpijskim igrama. Sama ta činjenica povjesni je uspjeh za hrvatski i osječki sport, a ovaj atletski dragulj već je najavio kako je pred njim blistava budućnost.

Prave Olimpijske igre za Horvata bit će u Riju u Brazilu za 4 godine
kada bude napunio 22. No, Ivan je već sada preskočio 5, 60 metara što je norma za Olimpijadu.

U London je kaže Ivan došao skupljati iskustva ia autograme.Skroman mladić i veliki sportaš koji razmišlja i radi kao pravi iskusni profesionalac ima želju barem ponoviti svoju normu od 5,60. Bio bi to novi veliki uspjeh hrvatske atletike.

Svaki rezultat iznad začelja bio bi sjajan dodaje Ivan, i ističe kako za 4 godine u Riju očekuje plasman među prvih 10 a za 8 godina osvajanje medalje.

Kako Ivan Horvat radi i napreduje iz nastupa u nastup, uvjereni smo kako će taj plan ostvariti puno ranije. Bilo kakav rezultat blizu postolja u Londonu, bilo bi pravo svjetsko čudo. U svakom slučaju sretno Ivane!!

VIDEO:

TEKST: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari