Donna na US Openu među seniorkama

Dva turnira, dva finala i nijedan naslov. To je učinak osječke tenisačice Donne Vekić na nedavnim 25.000 dolara vrijednim ITF Challengerima u brazilskom Campos De Jordaou te u Wrexhamu na sjeveru Walesa.

Dva turnira, dva finala i nijedan naslov. To je učinak osječke tenisačice Donne Vekić na nedavnim 25.000 dolara vrijednim ITF Challengerima u brazilskom Campos De Jordaou te u Wrexhamu na sjeveru Walesa.

U dva tjedna odigrala sam deset mečeva, na oba turnira došla do finala, dobro je bilo. Doduše mogla sam Brazil i Wales napustiti i zadovoljnija, priča 16-godišnja Osječanka, od ovoga tjedna 208. tenisačica svijeta. To je ujedno njezin najbolji ranking na WTA listi, iz tjedna u tjedan novi napredak.

Donna za Brazil kaže kako je suparnica bila bolja i sasvim zasluženo pobijedila, veći je žal što joj je izmaknuo naslov na “dvadesetpetici” u Wrexhamu.

Već sam bila pomalo umorna, odmah nakon poraza u Brazilu otišla sam u Wales, odigrala novih pet mečeva, u finalu s Njemicom Witthoeft imala sam šansi, ali nakon tri seta ipak je ona uzela naslov. U svakom slučaju, igrom sam bila mnogo zadovoljnija nego kako sam igrala u Campos De Jordaou.

Nakon povratka u Hrvatsku Donna je samo na dan navratila do Osijeka, a onda produžila prema Opatiji gdje je odradila morski dio priprema, a nakon mora slijedi Rogla i nabijanje kondicije u društvu trenera Darija Novaka.

Treba se dobro pripremiti, nastavak sezone nosi nove izazove, poručuje Donna.

A prvi i najveći je US Open. Iako ima samo 16 godina, Donna za razliku od Australian Opena, Roland Garrosa i Wimbledona, u New Yorku neće igrati u juniorskoj konkurenciji. Prvi put na Grand Slamu među seniorkama.

Idem kroz kvalifikacije, pokušat ući u glavni ždrijeb US Opena. Još je rano pričati o Grand Slamu u Americi, ali svakako je da su sve misli, treninzi, pripreme podređeni tome, dodaje darovita osječka tenisačica.

I. Liović (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari