Ivan Horvat bez finala, ali vrti janje!

Ivan Horvat, najmlađi atletičar na Olimpijskim igrama u Londonu, vrlo dobro je odradio svoj premijerni nastup na igrama.

Ivan Horvat, najmlađi atletičar na Olimpijskim igrama u Londonu, vrlo dobro je odradio svoj premijerni nastup na igrama.

Skakati pred 80 tisuća ljudi uz ponajbolje svjetske atletitičare sigurno je malo i ostavilo traga na mladome Ivanu koji je uspio preskočiti visine od 5,20 i 5,35 dok je tri puta rušio na 5,50. Inače, njegov osobni i državni rekord iznosi 5,60 pa je jasno kako on može i puno više od ovoga što je skočio u Londonu, ali za svoj prvi nastup ne smije biti nezadovoljan. S tom preskočenom visinom u konačnici će biti među 20 najboljih.

Dečko koji je do jučer skakao pred 100-ak gledatelja na prvenstvima Hrvatske u ovoj godini ostvario je apsolutno sve što je zacrtao. Osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu, te izborio nastup u Londonu.

– Ukoliko ne budem zadnji, za mene je to ogroman uspjeh. A ako to uspijem vrtim janje – rekao je Ivan neposredno prije samoga finala.

Pitamo se što će Ivan ‘vrtiti’ nakon Olimpijade u Riu koja je 2016. godine. Nekako nam se čini kako je krenula karijera ovoga rock’n’roll mladića i kakav je njegov odnos prema životu i sportu da će to biti neka kovina oko vrata.

Tekst: SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari